Sociale angsten en omgang met andere mensen

Vraag: Dit is een brede vraag. Kunnen de meesters iets zeggen over het onderwerp sociale angsten en andere aspecten van mentale ziekten?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Wel, laat ik iets zeggen over de dynamiek in de omgang van mensen met elkaar. Natuurlijk worden alle interacties die jij hebt, bepaalt door jouw eigen psychologische problemen, welke patronen je ook hebt: reactiepatronen, je gescheiden zelven, je geboortetrauma, andere trauma’s. de meeste trauma’s die je in vorige levens hebt opgelopen, zijn het gevolg van omgang met andere mensen. Niet allemaal, omdat er ook natuurrampen en dergelijke zijn, maar de meeste zijn het resultaat van jouw omgang met andere mensen. Als je weet dat reïncarnatie bestaat, dan zou je kunnen zeggen dat iemand die moeite heeft in de omgang met andere mensen, zoveel trauma’s in vorige levens heeft gehad dat hij een algemene angst heeft ontwikkeld om te worden gekwetst door andere mensen. De enige uitweg is dat die persoon begint deze trauma’s te zien en ze te helen en dit is natuurlijk iets wat jij niet voor anderen kunt doen. Nogmaals, je kunt oproepen doen voor bescherming, dat ze worden los gesneden en dit kan hen op korte termijn helpen.

Als je beseft dat jij zelf moeite hebt om met andere manieren om te gaan, dan kun je, opnieuw, de hulpmiddelen benutten om aan je psychologische problemen te werken, helemaal tot aan je oerzelf en dan zul je voelen dat het gewoon van je afvalt. Omdat jij, als je vrede hebt met wie je bent, er ook vrede mee kunt hebben dat jij met andere mensen moet omgaan. Dat is het hoogste doel op persoonlijk niveau. Je kunt anderen helpen door oproepen voor hen te doen en hen over het pad te onderwijzen, niet over specifieke overtuigingen over geascendeerde meesters maar de mogelijkheid dat zij zelf boven die situatie kunnen gaan staan, dat zij die trauma’s kunnen helen. De meeste mensen hebben nooit iets geleerd over de mogelijkheid om hun psychologische problemen te veranderen, zich bewust te worden van een reactiepatroon en zichzelf ervan te bevrijden. Dus voor de mensen die eraan toe zijn en de verantwoordelijkheid voor zichzelf willen dragen, kan het heel erg helpen wanneer ze iemand ontmoeten die het pad bewandelt en zij hun vooruitgang met hem kunnen delen.