Veel spirituele mensen wijzen het leven af of vermijden te leven

Vraag: Als wij een hoger dan gemiddeld bewustzijnsniveau hebben, waarom hebben dan zoveel spirituele mensen moeite om met de dagelijkse wereld om te gaan en zich staande te houden op de wereld zoals het er in het algemeen aan toe gaat? Het werkende leven van veel spirituele mensen is vaak heel chaotisch en zij hebben moeite om geld te verdienen en het geld vast te houden. En spirituele mensen in het algemeen lijken wel het minst uitgerust om de uitdagingen op de materiële wereld aan te gaan. Hoe komt dat? Waarom deze discrepantie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Estland:

Welnu, mijn geliefde, het antwoord staat in het boek ‘Mijn Levens met’, in die zin dat wat wij erin beschrijven, is dat veel avatars die naar de aarde zijn gekomen, heel erg geschrokken zijn, heel erg getraumatiseerd zijn geraakt door de omstandigheden hier. En het gevolg hiervan is, zoals we hebben gezegd, dat je een bepaalde boosheid opbouwt, een zekere onwil om je echt aan het leven in het fysieke octaaf over te geven. En dit komt gedeeltelijk vanwege de schok en het trauma dat je hier hebt ervaren. Het kan gedeeltelijk komen omdat je het gevoel hebt dat het hier anders zou kunnen zijn, dat je een wereld hebt ervaren waarin alles anders was. Daarom zijn velen van jullie onderbewust geneigd om te zeggen dat je de aarde in principe afwijst. Je zegt eigenlijk: “Ik wil mij niet volledig in dit leven storten, ik wil alleen het absolute minimum doen wat ik moet doen om een bepaald fysiek bestaan te handhaven.”

En daardoor laat je vaak de omstandigheden bepalen wat voor baan je hebt of hoe lang je die hebt. Veel van jullie hebben ook een bepaald mechanisme om de pijn te vermijden die eigenlijk helemaal teruggaat naar het oorspronkelijke trauma dat je opliep toen je hier kwam. Maar om die oorspronkelijke pijn te vermijden heb je wat compensatiemechanismen gemaakt waardoor elke keer dat een situatie die wond lijkt open te rijten, jij je eruit wilt terugtrekken. Dus wanneer jouw baan jouw verwonding lijkt open te rijten, neem je daar gewoon ontslag en probeer je iets anders. Dan wordt je hele leven een jacht op het vinden van een plek waar niemand op jouw knoppen drukt of je wonden openrijt. Dus je neemt wat wij vermijdingsbeslissingen hebben genoemd. In plaats van een beslissing te nemen over wat je in het leven wilt, word je gemotiveerd door wat je niet wilt en je neemt beslissingen waarvan je denkt dat die ervoor zorgen dat jij niets tegenkomt wat je niet wilt. De enige manier om hiervan af te komen is dat je echt kijkt naar wat wordt beschreven in dit boek, naar het hele proces te kijken en te beslissen of jij op het punt bent dat je de aarde kunt verlaten en je te richten op je plaatsing voor de ascensie. Maar de meesten van jullie zijn daar nog niet aan toe, omdat je door een bepaalde fase heen moet om de aarde te kunnen verlaten. En die fase is dat je het leven op aarde eigenlijk accepteert en dat jij je daar op een positieve manier mee bezig houdt. Het betekent niet dat je hetzelfde moet doen als niet spirituele mensen maar dat je accepteert alleen maar dat jij hier bent. Je accepteert dat de planeet is zoals ze is. En dan zeg je tegen jezelf: “Welnu, waarom zou ik niet leven op de beste manier die hier mogelijk is, zolang ik hier ben? Waarom zou ik er niet van genieten? Waarom zou ik mij niet goed voelen over mezelf als persoon op aarde? Waarom zou ik niet een goed gevoel over mijn leven hebben? Waarom niet een goed gevoel over de planeet, andere mensen, het fysieke octaaf hebben?” Omarm het leven in plaats van het te vermijden.

En als je die sprong kunt maken, dan zal de rest van jouw leven in de eerste plaats veel leuker zijn, maar is het ook een noodzakelijke voorbereiding op je ascensie, omdat er mensen, ook studenten van geascendeerde meesters, zijn die denken dat ascenderen betekent dat jij je uit ieder aspect van het leven terugtrekt. Maar dat is maar zelden het geval. Sommige mensen moeten zich misschien uit een cyclus terugtrekken, maar in de meeste gevallen kun je pas echt van de aarde ascenderen, kun jij je pas echt onthechten van de aarde, als jij het leven hier hebt omarmd. Er bestaat dus een wankel evenwicht. Aan de ene kant wil je niet meegesleept worden door wensen die je niet kunt vervullen door altijd te proberen om steeds meer geld te vergaren of erkenning te krijgen of iets dergelijks. Maar aan de andere kant wil je ook niet je wensen negeren en in principe besluiten dat er op aarde niets is om van te genieten en dat je als spiritueel mens de ‘Via Dolorosa’ moet bewandelen en voortdurend een slecht gevoel over de aarde te hebben, omdat dit de manier zou zijn om je gehechtheid los te laten. Maar een slecht gevoel hebben is niet de manier om je gehechtheid los te laten. Een goed gevoel hebben over jezelf is een snellere en leukere manier om gehechtheid te overwinnen.

In veel gevallen is het zo dat hoe slechter jij je voelt, hoe minder jij je gehechtheid aan alle dingen kunt overwinnen, omdat je eigenlijk weer een nieuwe gehechtheid hebt gemaakt die bestaat uit een slecht gevoel hebben. Er zijn veel christenen die zoals zij zeggen, de ‘Via Dolorosa’ hebben bewandeld en niet meer aan bepaalde aspecten gehecht zijn van wat zij het ‘wereldlijke leven’ of het ‘vleselijke leven’, noemen, maar zij hebben alleen maar een nieuwe innerlijke geest gevormd met één enorme gehechtheid aan wat zij als een soort lijden beschouwen. Dus nogmaals, besluit wat je de rest van je leven wilt doen. Wil je dit patroon houden dat je in principe op aarde bent, dat je niet kunt voorkomen dat je hier bent, maar onderbewust afwijst dat je hier bent en dit jouw leven moeilijker maakt? Of wil je de omslag maken, waar dit boek voor geschreven is en veel leringen voor gegeven zijn, om je te helpen om in ieder geval een paar aspecten van het leven op aarde te omarmen en een goed gevoel over jezelf te hebben, een goed gevoel te hebben over deze activiteiten, een goed gevoel over dat je op aarde bent?

Het is veel gemakkelijker om een positieve ervaring te hebben en dan op een natuurlijke manier je gehechtheid te overwinnen in plaats van jezelf te dwingen om je gehechtheid aan alles te overwinnen. Je kunt jezelf dwingen om een specifieke gehechtheid los te laten, maar de prijs die je daarvoor betaalt, is dat je een nieuwe gehechtheid vormt en dat helpt je niet om te ascenderen.