Kunstmatige intelligentie zal de vooruitgang van de planeet niet vertragen

Vraag: Tegenwoordig wordt kunstmatige intelligentie intensief in het leven van iedere dag bij de mensen geïntroduceerd. Kunstmatige intelligentie heeft het vermogen om zelf te leren en in veel gevallen is het intellect en een aantal vaardigheden van de mens al overtroffen. Bestaat er ook angst dat het gebruik van kunstmatige intelligentie door mensen zowel de groei van het bewustzijn van het individu als de globale groei van het collectieve bewustzijn van de mensen op de planeet zal vertragen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2018 – Kazachstan:

Kunstmatige intelligentie is een ingewikkeld onderwerp waar ik niet te diep op wil ingaan op dit moment. Ik kan wel zeggen dat kunstmatige intelligentie niets te maken heeft met zelfbewustzijn en je kunt geen apparaat maken dat zelfbewustzijn heeft ondanks de droom die wetenschappers hebben of zelfs de bewering dat ze dat bereikt hebben.

Kunstmatige intelligentie kan door sommige mensen worden misbruikt om hun groei af te remmen, omdat ze geen verantwoordelijkheid voor zichzelf willen dragen, maar in het algemeen beschouw ik het niet als een bedreiging die de vooruitgang van de planeet en het collectieve bewustzijn vertraagt. Het is echter iets wat mogelijk als een positief middel kan worden gebruikt tot we het niveau hebben bereikt waarop de mensen de mentale vermogens beginnen te ontsluiten die nog niet bij de meeste mensen op de planeet zijn ontsloten.