Wat is de bedoeling van slaap?

Vraag: Wat is de bedoeling van slaap? We weten dat het lichaam aftakelt als het geen slaap krijgt en op den duur sterft. Maar dat verklaart alleen de gevaren wanneer we niet genoeg slaap krijgen. Wat is de bedoeling ervan? En was dit een onderdeel van het oorspronkelijke ontwerp van deze planeet door de Elohim?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Nederland:

Zoals je zegt, is de bedoeling van slaap overleving, omdat het lichaam dit nodig heeft. Maar als je hier meer inzicht in wilt: het was geen onderdeel van het oorspronkelijke ontwerp door de Elohim, omdat je op een natuurlijke planeet geen slaap nodig hebt. Gedeeltelijk omdat je geen lichaam hebt dat zo compact is als de fysieke lichamen die jullie hier op aarde hebben, de fysieke lichamen zijn dichter en daarom hebben ze rust nodig.

Maar slaap heeft ook een spiritueel aspect. Wanneer je slaapt, kun je aan je bewuste geest ontsnappen. En gezien de stressfactoren hier op aarde, zijn er heel veel mensen die iedere nacht een paar uur die ontsnapping nodig hebben anders zouden ze letterlijk krankzinnig worden. En ook jullie als spirituele mensen, kunnen ook in een bepaald gemoedsgesteldheid gevangen worden gehouden, een bepaald gevoel van frustratie. En als dit vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, zo door zou mogen gaan, dan zou het zo kunnen escaleren dat het een zichzelf versterkende spiraal wordt waar je maar moeilijk uit zou kunnen komen. Het is belangrijk om die pauze te hebben.

Slaap is natuurlijk ook belangrijk omdat je, wanneer je uiterlijke geest, je gedachten, zijn geneutraliseerd, in je fijnere lichamen of met de Bewuste Jij naar de etherische rijken kunt reizen waar de geascendeerde meesters diverse retraiteverblijven hebben waar je kunt studeren en leren, maar ook aanwijzingen en genezing kunt ontvangen en op die manier je spirituele vooruitgang bevorderen, terwijl je slaapt.

Velen van jullie zullen wel eens ervaren hebben dat je wakker wordt met een bepaald inzicht of begrip dat je nog niet had voor je ging slapen en waar je niet beslist over aan het nadenken was op de dag ervoor. Dit is een voorbeeld van hoe je in je bewuste gewaarzijn een beetje bewustzijn kunt meedragen van wat je in de spirituele retraiteverblijven tijdens de nacht hebt geleerd.