Hoe je muziek en films moet beoordelen

Vraag: Nu een lichtere toon, is er muziek die je energie verhoogt naast klassieke muziek zoals die van Beethoven, Mozart? Zou je nog meer andere bewuste films kunnen noemen naast ‘October sky’?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Ik zou je hier een maat voor willen geven die we jullie al eerder hebben gegeven. Je concentreert je op je hart. Je kunt hier veel beter in worden als je doet wat de boodschapper heeft gezegd over de neutrale gemoedstoestand, want als je in een neutrale gemoedstoestand kunt komen en je op je hart concentreert, dan ben je in staat om te voelen wat er in je aura gebeurt wanneer je naar een bepaalde muzieksoort luistert of naar bepaalde films kijkt. Wordt de energie in vibratie verhoogd, of wordt de energie verlaagd? Dit is een heel eenvoudige maatregel die je kunt toepassen op heel veel dingen in je leven.

Ik kan je verzekeren dat niet alle klassieke muziek je energie verhoogt. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook veel vormen van moderne muziek die wel je energie verhogen. Wat betreft films ben ik niet zo’n filmcriticus die veel tijd besteedt aan de beoordeling. Maar nogmaals, je hoeft alleen maar te kijken: verhoogt het mijn energie of verlaagt het mijn energie. Soms kan er een film zijn die je energie verlaagt, omdat er heel dramatische, heftige scenes in voorkomen maar die wel een boodschap heeft die veel mensen kan helpen. Dit is een subtieler onderscheid, vanwege het klimaat van tegenwoordig, net als het bewustzijn van tegenwoordig, je weet heel goed dat de filmindustrie in de eerste plaats wordt gedreven door geld. Zij weten dat ze om geld te verdienen in ieder geval, zij hebben het gevoel, zij denken dat ze de mensen iets moeten geven – er moet drama in zitten, er moeten conflicten zijn en het moet sneller dan in vroegere films. We zien dat films, en in zekere zin ook muziek, op dezelfde helling zit die ervoor zorgt dat de mensen aan de drugs gaan of een alcoholverslaving krijgen. Het lijkt alsof de mensen in bepaalde mate worden beïnvloed zij er dan minder gevoelig voor worden. Dus om een reactie te krijgen, moet er iets meer zijn, iets wat gewelddadiger, agressiever, is. Daarom hebben sommige mensen nadat ze een poosje marihuana hebben gerookt, een zwaardere drug nodig om high te worden. Nadat ze de films in de vijftiger jaren hadden gezien, moesten ze het in de zestiger jaren beter doen en nu zijn ze zover dat het belachelijk wordt, maar zij kunnen niet bedenken hoe ze dit moeten laten ophouden.

Wat ik zeg, is het volgende, soms kun je naar een film kijken en zien dat er bepaalde delen in zitten die je energie duidelijk verlagen. Maar er kan wel een boodschap in zitten die waardevol is voor de mensen. Je kunt bijvoorbeeld, om één voorbeeld te noemen, zien dat de film De Matrix veel heeft betekent voor veel mensen, voor veel spirituele zoekers, die ontdekten dat er iets in hun bewustzijn werd losgelaten door hier naar te kijken. Zij namen niet alles serieus, maar toch zaten er veel gewelddadige scenes in en in principe wordt hierin getoond dat het universum een machine is. Dit is natuurlijk niet het hoogste inzicht maar heeft die film desondanks mensen geholpen? Ja, en ook andere films. De populaire Star Wars films (vooral de oorspronkelijke) hadden een bepaalde boodschap en die kwam bij veel mensen aan, maar er zaten natuurlijk ook gewelddadige scenes in maar er werd wel in beschreven dat er duistere krachten waren en de invloed die zij hadden. Maar de oplossingen die natuurlijk werden gepresenteerd, wat was de oplossing? Wel trek je lichtzwaard en dood ze (publiek lacht). Dat is natuurlijk niet precies wat de geascendeerde meesters zeggen.

Maar nogmaals, de oplossing is niet dat we jullie een lijst met muziek geven om naar te luisteren of een lijst met films om naar te kijken. Maar kijk naar films of luister naar muziek en zie het als een kans om je onderscheidingsvermogen te verbeteren door met je hart te voelen wat dit met je energie doet.