Als je spanning voelt, dan weet je dat er gescheiden zelven bij betrokken zijn

Vraag: Er is een gedachte die in gedachten steeds groter wordt. En ik maak mij er enigszins bezorgd over of het een waanidee is. De gedachte is hoe je het milieu van de aarde kunt verbeteren en hoe je het onderwijssysteem kunt verbeteren. De noodzaak om mijn gedachten uit te voeren, komt steeds weer terug. Maar tegelijkertijd ben ik er onzeker over of ik het werk ten uitvoer kan brengen. Ik wil graag weten of dit de visie is van mijn Bewuste Jij of gewoon een waanidee.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Er zijn tegenwoordig en door de tijd heen veel mensen met een soortgelijk patroon. En opnieuw heb ik het gevoel dat ik mezelf aan het herhalen ben, omdat het antwoord is dat wanneer je spanning voelt, die spanning komt van een van die gescheiden zelven of in de meeste gevallen twee gescheiden zelven die tegen elkaar ingaan. Zoals ik dus al in een vorig antwoord heb gezegd, is er een gescheiden zelf dat je aanzet om iets te doen. En dan is er nog een gescheiden zelf dat twijfel zaait, of een kritische houding aanneemt of het je wel zal lukken. Je moet dus aan die gescheiden zelven werken. En nogmaals, als je spanning voelt, dan weet je dat er gescheiden zelven bij betrokken zijn. Je moet die dus uit de weg ruimen. En dan kun je een duidelijker beeld krijgen van je Goddelijke plan.

Door de tijd heen, of in ieder geval decennialang, zien we dat studenten van geascendeerde meesters onze leringen hebben gebruikt en daar zo opgewonden van zijn geraakt dat ze de wereld wilden veranderen, of het onderwijssysteem, of het milieu, of iets dergelijks. En ze zijn er bijna door geobsedeerd, voelen deze drive om de wereld te veranderen. Maar die drive wordt vaak veroorzaakt door een gescheiden zelf dat hen wil laten afdwalen van het ware pad dat uit naar jezelf kijken bestaat. Veel studenten van geascendeerde meesters richten zich zo op het redden van de wereld, voor Saint Germain, dat zij het gevoel hebben: “O, ik hoef niet naar mijn eigen psychologische problemen te kijken, want als ik maar genoeg decreten aan de violette vlam opzeg, dan ruim ik mijn karma op en daarna zijn mijn psychologische problemen opgelost.” En nu vragen we van jullie om je te realiseren dat dit simpelweg niet kan.

Je ascendeert niet als je niet naar je psychologische problemen kijkt. En nogmaals, kijk naar jezelf, wanneer je spanning voelt, wanneer je druk voelt, wanneer jij je niet op je gemak voelt, wanneer jij je die obsessieve, dwangmatige drive voelt om iets te doen, ga dan achter die gescheiden zelven aan die dit veroorzaken. En als die sterven, kun je doen wat er werkelijk in je Goddelijke plan staat. Je kunt een beeld krijgen van wat er in je Goddelijke plan staat. En dan kun je dat doen vanuit een toestand van innerlijke rust.