Hoe ga je om met een levensbedreigende ziekte?

Vraag: Deze vraag gaat over chemotherapie. Als een student van geascendeerde meesters de diagnose kanker heeft gekregen, is chemotherapie dan de juiste behandeling of moet je over andere manieren van genezing nadenken? Wat moet de student van deze uitdaging leren en moet hij of zij zichzelf proberen te helen terwijl hij die destructieve behandeling ondergaat, die een dergelijke therapie is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Het is wel duidelijk dat chemotherapie en vele andere vormen van therapie in de huidige geneeskunde, niet de beste optie zijn. Er zal een moment komen waarop de mensen terugkijkend hierop zullen zeggen dat dit net zo primitief was als de dokters van tegenwoordig terugkijken op de middeleeuwen en naar aderlatingen en andere vormen van therapie die men destijds gebruikte. Maar niettemin leef jij in de tijd waarin je leeft. En als een ernstige ziekte is geconstateerd, dan raden we altijd aan om alle beschikbare opties te benutten. Maar gezien de aard van chemotherapie zou ik je aanraden om vooral te kijken hoever de kanker gevorderd is. Heb je nog tijd voor je aan de chemotherapie moet beginnen? En als dat zo is, dan raad ik je aan om alle andere beschikbare middelen te benutten, waaronder natuurlijk alternatieve medicijnen, een dieet, en andere vormen van fysieke behandeling.

Wij zoeken natuurlijk altijd naar een uitdaging als deze om de kans te krijgen om je bewustzijn te veranderen, welke zelven je hebt, welke vastzittende patronen je misschien hebt, of emotionele patronen die je kunt hebben en dan beginnen die ook op te lossen. In deze situatie, waarin we te maken hebben met een levensbedreigende ziekte, kan het goed zijn om diverse vormen van therapie, zoals psychotherapie, te volgen die je kunnen helpen om diepgewortelde psychologische problemen op een geconcentreerdere manier op te lossen. Dus benut alle middelen die je in de praktijk kunnen helpen en tot je beschikking staan in een situatie die afhangt van jouw persoonlijke diagnose en de tijd die je hebt.