Het gevoel van verbinding met mijn IK BEN Aanwezigheid en gescheiden zelven

Vraag: Op wat voor manier verhindert mijn gescheiden zelf me ervan om de liefde van mijn IK BEN Aanwezigheid te accepteren en te ontvangen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Estland:

Er is niet één antwoord op deze vraag omdat dit afhangt van over welk gescheiden zelf je het hebt. Er zijn veel gescheiden zelven en zij hebben allemaal hun eigen manier van doen, maar we zouden kunnen zeggen dat wat zij met elkaar gemeen hebben, natuurlijk is dat ze je identiteitsgevoel op een bepaalde manier verdraaien, zodat jij je verbinding met jouw IK BEN Aanwezigheid niet kunt voelen of dat je bijvoorbeeld niet kunt accepteren dat jij het waard bent om liefde te ontvangen. Hier moet je naar kijken en we hebben jullie vele hulpmiddelen en leringen gegeven om je te helpen om dit aan te voelen.

In principe zou je moeten naar je modus operandi kijken, omdat Jezus je het concept heeft gegeven van je spirituele modus operandi, hoe jij je IK BEN Aanwezigheid bekijkt. Hoe kijk jij naar jezelf ten opzichte van je IK BEN Aanwezigheid? En dan kun je enig gevoel ontwikkelen over de zelven die je contact met je IK BEN Aanwezigheid verstoren, jouw beeld van die verbinding verdraaien en je misschien het gevoel geven dat je het niet waard bent, zoals ik zei, dat je niet goed genoeg bent, dat je een bepaalde staat moet bereiken voor je het waard bent om iets te ontvangen, en dit zijn een paar veel gebruikte manieren die gescheiden zelven benutten.