Een evenwichtige aanpak bij het gebruik van spirituele hulpmiddelen

Vraag: Dit is een vraag over een spiritueel hulpmiddel. Is er dit jaar ook iets veranderd? Mijn fysieke lichaam reageert anders na het opzeggen van de rozenkransen. Het heeft de neiging om in slaap te vallen en het is moeilijk om in een zittende houding te blijven. Het is soms onmogelijk om te werken; is dit een nieuwe hogere frequentie van energie of wat anders?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Kazachstan:

Het is niet zo dat er een algemene universele verandering voor alle mensen plaatsvindt, maar sommige mensen kunnen door bepaalde cycli heengaan waarin het moeilijker is om invocaties of decreten op te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld diverse redenen hebben om in slaap te vallen. Er kunnen ook bepaalde periodes zijn waarin er heel veel licht in je vier lagere lichamen komt of dat je zo intens aan het werk bent met je psychologische problemen dat het moeilijk is om je op praktische zaken te concentreren.

Als je merkt dat het zo erg wordt dat je niet in je dagelijkse leven kunt functioneren, neem dan even pauze, zeg dan niet zoveel rozenkransen en invocaties op of doe het een poosje wat rustiger aan door dit helemaal niet meer te doen. Wij proberen je geen hulpmiddelen te geven die je dwingen om te veranderen en als je research doet op het internet, dan kun je lezen dat er mensen zijn die hun kundalini hebben gedwongen om omhoog te gaan of dit spontaan te laten gebeuren en die daar danig door in de war zijn geraakt. Het is mogelijk dat er mensen zijn bij wie zo veel licht door hun vier lagere lichamen komt, dat hun lichaam dit niet aankan.

Dit kan betekenen dat je in slaap kan vallen, maar het kan ook zijn dat je diverse veranderingen ondergaat die het je moeilijk maken om in je dagelijkse leven te functioneren. Dan ben je met een persoonlijke cyclus bezig en in dat geval adviseren wij je om een pauze in te lassen in plaats van het te forceren. Het opzeggen van de rozenkransen en de invocaties veroorzaken die toestand niet, maar het kan iets versterken wat in je vier lagere lichamen gebeurt en daarom kan het nodig zijn om even te stoppen.

Moeder Maria wil er nog aan toevoegen dat het dit jaar uniek is dat de planeet de initiaties van de Zesde Straal van vrede doorloopt en dat dit ook een kwestie kan zijn van hoe dit mensen afzonderlijk beïnvloedt. Daarom zouden ze moeten nadenken over het concept vrede en natuurlijk het boek van Nada benutten als zij dat tot hun beschikking hebben.