Kazachstan en de expansie van China

Vraag: Zouden Kazachstan en/of andere naties in Midden-Azië zich zorgen moeten maken over de expansie van China naar Kazachstan en die naties?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Kazachstan:

China is momenteel een onvoorspelbaar land vanwege het massabewustzijn – het collectieve bewustzijn van de mensen in China is op een punt waarop ze het moeilijk vinden om te beslissen welke kant ze nu eigenlijk op willen. De laatste ontwikkelingen zijn dat de president meer macht heeft dan welke president ook sinds Mao Zedong. Dit is een zorgwekkend teken in die zin dat het de situatie minder voorspelbaar maakt. Er is een reden waarom alle buurlanden op moeten letten wat er gebeurt in China. Het is niet nodig om te zeggen dat jij je hier zorgen over hoeft te maken. In Kazachstan hebben jullie traditioneel een band met Rusland en dat zal China ervan weerhouden om naar Kazachstan uit te breiden. Je kunt hier wel oproepen voor doen als jij je innerlijk daartoe geroepen voelt. We voorzien zeker niet direct gevaar dat er een Chinese invasie komt, omdat dit ook schadelijk is voor de strategie op de lange termijn om hun invloed op de wereld te vergroten door middel van economische factoren.

Ik wijs er alleen maar op dat als een land een centraal leiderschap heeft, waar beslissingen door één persoon worden genomen, het dan moeilijker wordt om te voorspellen wat hij zal doen als er een crisissituatie zou ontstaan waarin zijn positie of de strategie van het land op lange termijn wordt bedreigd.