De toekomst van werk

Vraag: Er zijn technocraten die hebben gezegd dat 50% van de banen over twintig jaar verdwenen zullen zijn als gevolg van automatisering en kunstmatige intelligentie, klopt dat?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

Welnu mijn geliefde, er waren ook mensen die dat dertig of veertig jaar geleden hebben gezegd. In zekere zin hebben ze gelijk gekregen, omdat bepaalde lage banen met zich herhalende handelingen, heel gevaarlijke of ongezonde banen zijn vervangen door machines. Deze trend zal zich zeker doorzetten en daardoor zullen menselijke wezens steeds minder mechanische banen met zich herhalende handelingen en gevaarlijke of ongezonde banen hebben.

Dit betekent niet dat er geen andere banen voor in de plaats zullen komen. Zoals je duidelijk kunt zien, zijn een aantal banen verdwenen, maar in plaats daarvan zijn er weer nieuwe banen bijgekomen Als de samenleving evolueert, kan er een totaal nieuwe industrie ontstaan. Ga eens dertig of veertig jaar terug, toen kon niemand de computerindustrie voorzien en de grote hoeveelheid banen waar die voor heeft gezorgd. Ik kan je verzekeren dat er heel nieuwe technologie zal ontstaan naarmate de Gouden Eeuw zich verder ontwikkelt en dat er veel meer banen bijkomen. In de Gouden Eeuw zal er ook een heel nieuwe aanpak komen om rijkdom te creëren, waardoor veel mensen in de samenleving geen baan hebben, maar vrij zijn om met spirituele groei bezig te zijn.