Het is geen kwestie van voor of tegen Trump zijn, het is een kwestie van herkennen in wat voor democratie je wilt leven.

Vraag: In een invocatie staat “Help us stop resisting human evil.” Kun je deze invocatie bespreken met betrekking tot de verzetsbeweging die tegen de inspanningen van de huidige regering is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

In zekere zin hebben we dit al besproken toen we zeiden dat de verkiezing van Trump bepaalde mensen heeft gewekt. Een aantal zijn in een dualistische gemoedstoestand gekomen en denken dat zij hen moeten bestrijden en anderen hebben zich gerealiseerd dat het een kwestie van bewustzijn is dat moet worden verhoogd; uit datgene wat hij vertegenwoordigt, zoals zij vinden. De waarheid is dat je het kwaad versterkt als je het kwaad bestrijdt. Je helpt de planeet niet om het kwaad te ontstijgen als je het bestrijdt. Je zet alleen de spiraal voort die het kwaad in leven houdt. Dit zijn de leringen die wij hebben gegeven over de epische denkwijze en de epische oorzaken die je laten denken dat je het kwaad moet bestrijden dat het rechtvaardigt om andere mensen te doden of hen op andere manieren ergens toe proberen te dwingen. Dit is niet gezond natuurlijk. Wij zijn op zoek naar mensen die een stap verder willen gaan en beseffen dat het niet zo belangrijk is om tegen Trump te zijn of niet; het is een kwestie van je identificeren met de soort democratie, wat het land is, waarin je wilt leven. Welk bewustzijn mag het land niet domineren en hoe verhef je het land daar boven?

We beginnen met naar onszelf te kijken en onszelf boven die bewustzijnsstaat te verheffen. Wanneer wij ons uit die bewustzijn hebben verheven, zien we misschien iets wat we vandaag niet kunnen zien, zodat wij een constructieve manier kunnen vinden om met mensen samen te werken in plaats van tegen hen te zijn. Eerlijk gezegd: hoe lang moet de mensheid nog bezig zijn met deze strijd van de ene groep mensen tegen de andere? Wanneer zijn de mensen zover dat zij zich realiseren dat zij allemaal in hetzelfde schuitje zitten? Wij kunnen meer bereiken als we een manier bedenken om op een constructieve manier samen te werken dan die dualistische botsing waarin wij altijd denken dat iets goed of fout is en we het kwaad moeten vernietigen of het van de andere mensen moeten winnen. De uitkomst kon veel beter zijn als de mensen in een situatie, een conflictsituatie, een stap verder gingen. Kijk eerst naar de balk in jouw eigen oog en dan kun je duidelijk je broeder helpen met het verwijderen van de splinter in zijn oog.