Goud wordt steeds minder belangrijk in de moderne economie

Vraag: In de Verenigde Staten is het goud in Fort Knox al niet meer gecontroleerd sinds 1954, moet we aannemen dat het weg is? Waarom kopen China en Rusland zoveel goud?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2018 – Albuquerque (USA):

Het is niet weg, hoewel er wel iets van weg is. De waarheid is dat het goud steeds minder belangrijk wordt in de moderne economie. China en Rusland kopen goud, omdat zij nog steeds denken dat het een bescherming kan zijn tegen een bepaalde daling in de economie. Zij hopen daar op en daarom zijn er vooral in China, maar ook in Rusland, krachten die toewerken naar de volgende financiële instorting. Zij hopen dat zij ‘bij wijze van spreken’ het westen kunnen verslaan met die massale financiële instortingen en zichzelf beschermen of als winnaar uit de bus komen, omdat zij zoveel goud hebben verzameld. Ik zeg niet dat dit een realistische beoordeling is van hun kant, maar zo denken zij er nu eenmaal over. Het is natuurlijk mogelijk, zoals ik al eerder heb gezegd, dat er een instorting komt. Als mensen hun les niet geleerd hebben in 2008, dan moeten ze nog een grotere klap krijgen in de toekomst opdat zij die lessen kunnen leren en terugkeren naar een duurzame economie. Niettemin doe ik dat niet – ik zeg hiermee niet dat China en Rusland op de juiste manier denken of dat dit heel rationeel is of dat waar zij op hopen, ook gebeurt.

Vraag: Ik weet dat Saint Germain heeft gezegd dat goud niet als monetair systeem zou werken in het tijdperk waarin wij tegenwoordig leven. Hij heeft ook gezegd dat de elite het meeste geld bezit. Gelden die twee uitspraken ook voor zilver?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2018 – Albuquerque (USA):

Niet helemaal, hoewel in bepaalde mate wel, omdat zilver meer in de industrie wordt gebruikt dan goud en daarom niet in dezelfde hoeveelheden wordt vergaard. Ook omdat het minder waard is, wordt het niet in die mate door de elite verzameld.