Hoe je van je spirituele pad geen mentaal spel maakt

Vraag: Hoe kunnen we werken met, omgaan met, en ons afscheiden van onze gescheiden zelven en geesten zonder dat het in een mentaal spelletje verandert?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Estland:

Een hele goede vraag, zoals ze zeggen. Voor sommige mensen kan het inderdaad nodig zijn om door een fase heen te gaan waarin je er een mentaal spel van maakt, omdat er bepaalde zelven zijn die je uit de weg moet ruimen en het maakt niet uit hoe lang je daarover doet, als je het maar doet. Maar op een bepaald moment kan dit in een mentaal spel veranderen en dan moet er een moment komen waarop jij je realiseert dat jij er geen mentaal spel van hebt gemaakt, maar dat een gescheiden zelf er weer een mentaal spel van heeft gemaakt om gemakkelijker gescheiden zelven op te ruimen. Voor een aantal mensen kan het inderdaad zo zijn dat een gescheiden zelf het spirituele pad in een mentaal spel heeft veranderd waarin jij voortdurend probeert jezelf te verheffen, hetzij in vergelijking tot anderen, hetzij ten opzichte van een bepaalde maatstaf die jij in je hoofd hebt en dat kan zelfs een concurrentiestrijd worden.

Dit is opnieuw een zelf en die is moeilijker te zien, maar we hebben jullie leringen gegeven waarin Jezus het bijvoorbeeld had over je spirituele modus operandi, hoe jij jezelf en het pad bekijkt, hoe jij naar de meesters kijkt en door hiermee aan de slag te gaan, kun je zeker gaan begrijpen dat een gescheiden zelf dit spel aan het spelen is. Dit ben jij niet en dan kun je beslissen of je er genoeg van hebt of dat je dit mentale spelletje nog zevenentachtig incarnaties wilt blijven spelen, als je dat zou willen. Ik raad dat niet aan mijn geliefde, ik zeg alleen maar dat je vrije wil bezit. Dus als je dit mentale spel opgeeft, dan kan dit je laatste incarnatie zijn en dat zou ik de meesten van jullie aanraden. Wij hebben leringen gegeven dat het niet de bedoeling is dat iedereen na deze incarnatie ascendeert, omdat er mensen zijn die deel willen uitmaken van het manifesteren van de Gouden Eeuw van Saint Germain.