Kinderen en het gebruik van spirituele hulpmiddelen

Vraag: Ik merkte dat toen ik de decreten opzei aan Aartsengel Michaël en ook tijdens de wakes met Kuan Yin dat de reactie van peuters angst was en dat ze die spirituele oefeningen verwierpen. Ze zeiden: “Mama, zeg dit niet op.” Is dit een reactie van de duistere krachten die door kinderen handelen? Wat moeten we in zulke gevallen doen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Kazachstan

Het is grotendeels een projectie van de duistere krachten, maar in sommige gevallen ook van de kinderen die zich ongemakkelijk voelen bij het licht. Je kunt oproepen doen om je kinderen te beschermen, dat ze van duistere krachten te worden losgesneden. Ik raad je ook aan om indien mogelijk naar een plek te gaan waar de kinderen niet kunnen horen dat je de decreten opzegt – om niet energie op te wekken waar zij moeilijk mee om kunnen gaan.

Wat betreft jouw kinderen, moet je een beetje geduld hebben en niet proberen om hen tot iets te dwingen. Veel studenten van geascendeerde meesters hebben in het verleden vastberaden besloten dat hun kinderen net zo enthousiast het pad moesten bewandelen als zij. Dit heeft in veel gevallen de vrije wil van de kinderen op het spel gezet. De ouders realiseerden zich niet dat zij zelf niet waren gedwongen om het pad te volgen, maar dat zij het zelf hadden ontdekt; hun kinderen moeten die kans ook krijgen. Dit betekent niet dat je jouw kinderen niet uit kunt leggen wat je aan het doen bent en waarom je dit doet, maar je dwingt je kinderen niet. Je kunt natuurlijk ook uitleggen waarom je decreten opzegt en dat Aartsengel Michaël hen wil beschermen tegen duistere krachten of iets waar ze bang voor zijn. Dit kan in sommige gevallen helpen maar nogmaals, ik kan je geen methode geven die voor iedereen werkt. Je moet dus met elk kind afzonderlijk aan de slag.