Je psychologische problemen helen en tijd

Vraag: Omdat tijd niet bestaat, helen wij, wanneer wij onszelf helen en het collectieve bewustzijn op aarde, dan ook onze erfelijke lijn – mensen uit onze familieachtergrond of onze stamboom – van onopgeloste emotionele conflicten die aan ons zijn overgeleverd en ons nu beïnvloeden?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Albuquerque (USA):

We moeten nu bekijken hoe we onze woorden gebruiken, in die zin dat je, wanneer je jouw psychologische problemen heelt, feitelijk niet in de tijd teruggaat. Je kunt oproepen doen om de energie te transformeren en je kunt natuurlijk oproepen doen om energie te transformeren die een lagere kwaliteit is gegeven door je voorouders en die bijvoorbeeld nog in het emotionele rijk aanwezig is. In die zin kun je teruggaan in de tijd en de energie oplossen.

Wanneer jij je eigen psychologische problemen opruimt, heel je die niet in de tijd daarvoor. Je heelt die nu, maar omdat jij – in ieder geval velen van jullie – een erfelijke lijn hebben, kun je het de andere mensen gemakkelijker maken, doordat jij je bewustzijn verhoogt en je psychologische problemen opruimt, om hun psychologische problemen op te ruimen, maar dit gebeurt niet in het verleden, dit gebeurt vanaf dit moment.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met vrije wil, of zij hun psychologische problemen willen opruimen. Zoals jullie heel goed weten, houdt het helen van je psychologische problemen in dat je iets gaat inzien en het loslaat en veel mensen willen iets niet inzien en veel mensen willen iets niet loslaten. Dan kunnen ze niet helen, zelfs als jij het hen gemakkelijker maakt en zelfs als jij hen optrekt. Zij kunnen je tegenstand bieden en veranderingen afwijzen, maar jij geeft hen natuurlijk een betere kans als jij jezelf heelt.