Het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent

Vraag: Hoe kan ik vrij worden van de angst dat ik niet goed genoeg bent, de angst om te worden afgewezen en de behoefte aan goedkeuring van anderen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Estland:

Door de leringen te benutten die we jullie hebben gegeven over het oerzelf en de andere gescheiden zelven. Er is een gescheiden zelf in jou dat zich niet goed genoeg voelt. Je zegt: “Ik ben niet goed genoeg”, omdat jij je je identificeert met dat zelf. Wij hebben jullie dus de hulpmiddelen en een procedure gegeven om je geleidelijk van dat zelf los te maken, om het als een gescheiden zelf te beschouwen en je te realiseren dat dit gescheiden zelf jou dit gevoel heeft.

Nu moet je begrijpen dat de reden dat die gescheiden zelven macht over jou hebben (of zou ik moeten zeggen: wanneer je geïncarneerd bent) is dat ze op jou projecteren dat er een of ander probleem is of dat een of andere situatie moet worden veranderd. In dit geval is het de projectie dat jij niet goed genoeg bent. Van een lineair, analytisch standpunt lijkt het dat jij om dat gevoel te overwinnen de situatie moet veranderen die je niet goed genoeg maakt of dat je iets moet doen om te bewijzen dat dit niet klopt.

Met andere woorden, je moet iets doen om het probleem op te lossen dat dit zelf projecteert. Maar het besef waar het om draait, is dat jij niets hoeft te doen om het probleem op te lossen dat het zelf projecteert. In feite kun je niets doen. Je kunt nooit het gevoel overwinnen dat jij niet de moeite waard bent als je aan de slag gaat met iets wat binnen de grenzen ligt die dat gescheiden zelf heeft gesteld. De enige manier om hier vanaf te komen, absoluut de enige uitweg, is dat jij je niet meer identificeert met het zelf, dat je gaat inzien dat het een gescheiden zelf is en hem laat sterven zonder te proberen het probleem op te lossen.