Hoe kunnen gevoelige mensen omgaan met andere mensen?

Vraag: Hoe is het mogelijk dat mensen die gevoelig zijn kunnen opschieten met mensen die ongevoelig zijn zonder conflicten te scheppen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Estland:

Door te luisteren naar twee dictaten die ik vandaag heb gegeven en je die leringen echt eigen te maken. Je kunt alleen een relatie zonder ruzie met andere mensen hebben als je die andere mensen niet probeert te veranderen. Als je in gedachten de bedoeling hebt om andere mensen te veranderen, dan betekent dit dat je in gedachten beoordeelt hoe je die mensen moeten leven of niet en dan zal dit conflicten met andere mensen scheppen.

De boodschapper heeft gezegd dat hij contact heeft met mensen die niet geïnteresseerd zijn in welke vorm van spiritualiteit ook, maar hij gaat met hen om op dat niveau, het niveau waarop zij zijn en hij probeert hen niet te veranderen; hij geeft hen in feite het gevoel dat hij hen onvoorwaardelijk accepteert zoals ze zijn. Dit kan op den duur een paar van hen veranderen, maar dat is zelfs niet iets waar de boodschapper zich druk over maakt en als je op die manier met mensen kunt omgaan en wanneer je jouw gescheiden zelven loslaat, kun je die drang om andere mensen te veranderen overwinnen. Dan kun je een vreedzame relatie met hen hebben en dit zou hen wel eens kunnen inspireren om te veranderen wanneer zij zien dat jij een andere kijk op het leven hebt, dat je die gewoon kunt delen zonder te preken, dat je niet probeert hen te veranderen.