Planeten die lager zijn dan de aarde

Vraag: Kun je kort beschrijven wat de laagste planeet in ons universum is? Hoe dicht de materie is, enzovoort? Is er iemand van die planeet geascendeerd? En willen de meesters vertellen hoeveel onnatuurlijke planeten er zijn en hoeveel er lager zijn dan de aarde? En zijn er nog andere planeten waar gevallen wezens op incarneren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2018 – Estland:

Ja, mijn geliefde, het kan moeilijk te geloven zijn, maar er zijn inderdaad planeten die nog lager zijn dan de aarde wat betreft het collectieve bewustzijn. Zelfs planeten die een compactere vorm hebben en het leven nog meer een worsteling is dan op aarde. Er zijn niet veel planeten, maar veel is natuurlijk een relatieve term. Om je een indruk te geven van de omvang, meer dan 99% van de planeten in jullie universum zijn natuurlijke planeten. Zij zijn in diverse fases van ontwikkeling, omdat sommige een hogere en andere een lagere staat van ontwikkeling hebben, maar het zijn wel natuurlijke planeten in die zin dat je daar niet de conflicten, de oorlogen en een paar andere manifestaties hebt die je wel op aarde ziet.

Meer dan 99% zijn dus natuurlijke planeten. Minder dan 1% zijn onnatuurlijke planeten en daarvan is er maar een fractie, minder dan tien procent dichter dan de aarde. Dus er zijn nogal wat onnatuurlijke planeten met een hoger niveau dan de aarde. Deze informatie is niet erg relevant voor jullie, maar ik zal voor één keer jullie nieuwsgierigheid bevredigen. Je belangrijkste zorg is natuurlijk de aarde, planeet aarde. Zoals iemand vanmiddag zei: “Ik wil zeker niet naar een planeet toe die dichter is dan de aarde”, en de meesten van jullie zullen zich waarschijnlijk hetzelfde voelen en het is natuurlijk heel legitiem dat je als je op een onnatuurlijke planeet bent geweest, niet het gevoel hebt dat je naar een andere onnatuurlijke planeet wilt gaan. Dat is heel begrijpelijk en je zult daartoe nooit gedwongen worden, tenzij je natuurlijk in de dualiteit bent gevallen en het laagste bewustzijnsniveau hebt gekregen dat op aarde mag voorkomen en als je dan nog lager zou gaan, dan was je enige optie om op een van de dichtere planeten te incarneren, maar ik ga ervan uit dat niemand van jullie dat wil.

Ik zou eigenlijk willen zeggen dat je moet begrijpen dat er een bepaalde veiligheidsfactor zit ingebouwd in die zin dat als een planeet haar collectieve bewustzijn verlaagt, de materie dichter wordt en het dan nog meer een worsteling wordt om wat te doen. Dit komt omdat je gewoon, net zoals je bij kinderen zou doen, messen en andere scherpe dingen zou weghalen als kinderen de neiging hebben om zichzelf of anderen pijn te doen, en ervoor te zorgen dat ze zacht speelgoed hebben waarmee ze maar beperkt schade toe kunnen brengen. Hetzelfde geldt hier, op een dichtere planeet zit er een limiet aan hoeveel schade je kunt toebrengen of dat in ieder geval moeilijker maken. Dit kun je bij elkaar leggen samen met het feit dat er nucleaire wapens op aarde zijn ontwikkeld en dan zeg je: “Hoe beperkt dat de vernietigende capaciteit?” Maar zoals wij al eens eerder hebben gezegd, hebben wij ook nog andere zorgen, omdat wij soms de bevolking van een planeet moeten confronteren met de capaciteit die ze hebben om zichzelf te vernietigen om hen erover na te laten denken hoe ze kunnen vermijden dat ze die capaciteiten gebruiken.