Magiërs (tovenaars, goochelaars), de behoefte aan fysieke fenomenen en spirituele mensen

Vraag: Krijgen magiërs die trucjes doen hulp van astrale wezens?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Nederland:

Het korte antwoord is ja er zijn goochelaars die zo’n grote menselijke ambitie hebben om beroemd te worden dat zij denken dat de enige manier om beroemd te worden is dat ze een truc hebben die geen enkele andere goochelaar ooit heeft gedaan. Daarom gaan ze op zoek in de richting van verschillende vormen van bedrog en proberen een bepaald bedrog te vinden. Anderen proberen een element te zoeken van geest over materie, waardoor zij iets kunnen dat je zogenaamd niet met fysieke middelen kunt. Sommigen zijn zo enthousiast dat zij bereid zijn om ‘hun ziel aan de duivel te verkopen’, zoals men zegt om dit fenomeen te manifesteren.

Als spiritueel mens moedigen we je niet aan om je aandacht op magiërs (tovenaars, goochelaars) te richten. Enkelen hebben oprechte bedoelingen, maar de meesten hebben grote menselijke ambities en sommigen zitten verankerd in het gevallen bewustzijn. Zij willen in veel gevallen grenzen verleggen. In die zin zou je kunnen zeggen: “Nu, zijn wij ook niet baanbrekend bezig als Christuswezen?” Nou, niet echt, omdat een Christuswezen niet op zoek is naar grenzen verleggen vanuit een menselijke ambitie, maar iets uit het spirituele rijk naar buiten willen brengen dat geen onderdeel is van de menselijke ambitie. Natuurlijk zijn er een paar goochelaars die hun bewustzijn konden verhogen en hun bedoelingen te zuiveren. Maar de vraag blijft dan: “Waarom gebruiken ze magie in plaats van een meer spirituele lering?” Waarom proberen ze fysieke fenomenen te manifesteren wanneer dit in deze tijd het eerst moet gebeuren?

Ik ontken niet dat er mensen op de wereld zijn die alleen reageren wanneer ze iets fysiek zien. Dit is gedeeltelijk de reden dat je christelijke genezers ziet die in staat zijn om mensen te helen of in de geest te laten vallen en dergelijke. Dit sponsoren wij niet vanuit het geascendeerde niveau. Dit is een fenomeen dat in sommige gevallen door het bewustzijn van de mensen wordt gedaan, omdat zij verlangen naar een soort fenomeen. Je ziet dat er magiërs zijn die het vermogen hebben om energie uit het bewustzijn van hun publiek te halen en die te gebruiken voor een fenomeen dat in ieder geval het publiek verrast in hun gemoedstoestand. Kan het ook positieve effecten hebben? Ik ontken dat niet, maar in de meeste gevallen kan dat ervoor zorgen dat de mensen steeds meer willen en dan wordt het bijna een verslaving aan deze fenomenen. Je ziet ook dat er mensen zijn die verslaafd raken aan christelijke genezers en naar al die gebeurtenissen toe reizen en daar op een bepaald fenomeen zitten te wachten. Ja, ze kunnen soms astrale krachten gebruiken, ik kan geen andere reden bedenken waarom een spirituele student zijn aandacht erop zou moeten richten. Je moet zover komen op je pad naar Christusschap dat je beseft dat jij die zichtbare fenomenen niet meer nodig hebt, die op sensatie beluste fenomenen, omdat dit je niet helpt bij het manifesteren van jouw Goddelijke plan.