Hoe je een verkeerde leraar herkent

Vraag: Zijn er wezens die de vibratie van de geascendeerde meesters precies na kunnen doen? Zoals bijvoorbeeld in het boek ‘Mijn Levens met’ werd beschreven dat Jezus de verkeerde leraar niet herkende in het identiteitsrijk en hoe kom je erachter of het echt verkeerde leraren zijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2018 – Estland:

Ja, mijn geliefde, er zijn nogal wat wezens in het emotionele, mentale en identiteitsrijk die zich als geascendeerde meester of als een hoger ontwikkeld wezen proberen te presenteren dan ze in werkelijkheid zijn. Hoe maak je dat onderscheid? Welnu, er zijn bepaalde uiterlijke tekenen en ik heb op de website ook al een paar leringen gegeven hoe je een verkeerde leraar kunt herkennen. Je kunt naar bepaalde uiterlijke tekenen zoeken, als zij zich superieur proberen voor te doen aan anderen, als zij proberen volgelingen te krijgen die hen blindelings volgen en blindelings gehoorzamen, dan zijn dit de tekenen van een verkeerde leraar.

Maar de enige echte manier om dit aan het licht te brengen is dat jij je intuïtie ontwikkelt zoals we al heel vaak hebben gezegd, zodat je de vibratie kunt voelen. Je kunt op een punt komen waarop je in een boekenwinkel een paar regels of een alinea in een boek kunt lezen en voelen dat jij het niet hoeft aan te schaffen of dat dit geen hogere lering is en dat is de allerbeste manier. Natuurlijk kun je ook zeggen dat als jij de vibratie van een echte geascendeerde meester hebt gevoeld door onze dictaten, door verschillende boodschappers, dan kan dit je ook een referentiekader geven.

Het is lastig om een goed onderscheid te maken, omdat jij, zoals wij hebben gezegd, vrije wil hebt, maar je huidige bewustzijnsniveau beperkt de opties die je kunt zien.

Je zou dus kunnen zeggen dat een verkeerde leraar altijd een geheime agenda heeft, een egoïstische agenda. Een geascendeerde meester heeft niets van jou nodig. Wij willen jullie niet manipuleren of aan ons binden of aan een bepaalde boodschapper of organisatie, maar de verkeerde leraren zullen altijd een egoïstisch verlangen hebben; zij willen iets van jou. Als je een gescheiden zelf bezit dat een bepaald soort egoïsme bezit, dan kun je dit niet in die leraar herkennen. Je kunt niet zien dat de leraar een egoïstisch motief heeft als je dat zelf niet hebt overwonnen en daarom kan het onderscheid nogal moeilijk zijn en daarom zijn veel spirituele studenten, die het goed bedoelen, door de jaren heen bedrogen door verkeerde leraren. Je zou kunnen zeggen dat de verkeerde leraren je kunnen manipuleren omdat je een blinde vlek bezit en je hebt die omdat er een zelf is dat je nog niet hebt gezien. Daarom heb je niet gezien dat dit een egoïstisch verlangen is en daarom kun je dat egoïsme niet in de leraar herkennen.

Maar je kunt veel bereiken als je aan intuïtie werkt en natuurlijk ook de gescheiden zelven, zodat je jouw onderscheidingsvermogen kunt verbeteren en je kunt dan zeker het punt bereiken dat je zelfs naar de foto van een spirituele leraar kunt kijken die is geïncarneerd, en dan zeggen of het een geïncarneerde goeroe is en voelen dat het niet een echte leraar is of zeker geen leraar voor jou. Je kunt een boek oppakken, je kunt iets op het internet lezen; het is niet zo moeilijk, mijn geliefde, om het vermogen te ontwikkelen om te voelen of een lering uit het mentale rijk komt, omdat die lering vaak heel erg ingewikkeld is. In principe is die bedoeld om de mensen de indruk te geven dat als zij hem kunnen begrijpen of in ieder geval denken dat zij hem kunnen begrijpen, dat dit betekent dat zij heel erg ver gevorderd zijn, dat zij verder zijn gevorderd dan anderen.

Er bestaan ook leringen die heel erg dubbelzinnig zijn, omdat je dan een zin meerdere keren moet lezen en nog niet precies weet wat er gezegd wordt of wat de intentie is en dat soort leringen kunnen vaak mensen aantrekken omdat je ego, wanneer die lering dubbelzinnig is, die op zijn eigen manier kan interpreteren. Veel mensen kunnen de leringen dan gebruiken om te bevestigen wat zij willen geloven en daarom zijn er bepaalde wezens in het mentale rijk die zeer dubbelzinnige leringen geven waardoor je heel moeilijk kunt begrijpen wat het wezen bedoelt.

Natuurlijk is het geven van een spirituele leringen inherent moeilijk, omdat het vertalen van het sferische bewustzijn van een geascendeerde meester in lineaire woorden moeilijk is. Daarom zie je dat de leringen van de geascendeerde meesters die je door de tijd heen ziet, onduidelijker waren, dubbelzinniger dan in het verleden. Het is moeilijker om te begrijpen wat er precies werd gezegd als je naar leringen in het verleden kijkt. Je weet dat wij tegenwoordig proberen om directer te zijn, en preciezer, zodat jij in ieder geval duidelijk hebt wat wij proberen te zeggen, maar natuurlijk worden wij beperkt door woorden.