De wet van aantrekkingskracht en magisch denken

Vraag: Zijn de wet van aantrekkingskracht en wat Nada zegt in het boek ‘De Mystieke Initiaties van Vrede’ met elkaar in strijd?

Antwoord van Geascendeerde Meester Nada, 2018 – Albuquerque (USA):

De populaire wet van aantrekkingskracht is populair omdat het bepaalde aspecten van de menselijke natuur aanspreekt, het tegenovergestelde van de spirituele natuur. Een van die dingen is dat leraren beloftes doen die voor de meeste mensen niet uitkomen. Er zijn altijd voorbeelden van mensen die in staat waren om te manifesteren wat zij wilden, maar dat kwam niet beslist doordat zij een beperkte lering of filosofie op de wereld gebruikten, maar omdat ze momentum hadden uit vorige levens.

Als je hier eerlijk naar wilt kijken, dan zie je dat veel mensen die ze hebben gebruikt, of het nu de wet van de aantrekkingskracht is of een van de andere plannetjes die er op de wereld zijn, niet helemaal de resultaten hebben opgeleverd die zij wilden. En wat ik in mijn boek wil uitleggen, is natuurlijk niet voor het bewustzijnsniveau waarop deze leringen die mensen aanspreken. Mijn boek is voor mensen die de initiaties van de eerste vijf stralen hebben gedaan en daardoor zichzelf op het bewustzijnsniveau hebben gebracht waarop ik les geeft. En op dat bewustzijnsniveau moet je naar de elementen van magisch denken kijken, omdat die je teleurstellen. Heel veel mensen hebben dit geprobeerd en zijn teleurgesteld geraakt. En in zekere zin is wat wij op het Pad naar Zelfmeesterschap leren, natuurlijk zelfmeesterschap. In zekere zin is dit meesterschap van de geest over de materie, maar je moet je realiseren dat je geen meesterschap van de geest over de materie kunt krijgen door middel van het gescheiden zelf, tenzij je aan zwarte magie doet, omdat je dan enige macht over de materie kunt krijgen, maar dit onderrichten wij niet aan onze studenten, omdat dit niet helpt om je bewustzijn te verhogen. Dit helpt alleen om je bewustzijn te verlagen.

Er is dus een bepaalde bewustzijnsstaat waardoor de wet van aantrekkingskracht en andere gelijksoortige filosofieën de mensen aanspreken, omdat zij zich identificeren met het gescheiden zelf en zij zouden graag willen geloven dat zij de verlangens van het gescheiden zelf kunnen vervullen door die specifieke techniek te gebruiken om te manifesteren wat zij willen met hun gescheiden zelf. In zekere zin kun je zeggen dat het universum een kosmische spiegel is en wij hebben ook in onze boeken uitgelegd dat je het lagere bewustzijn in bepaalde mate kunt gebruiken om de materie te manipuleren om je op korte termijn te geven wat je wilt. Maar als je een student bent van de geascendeerde meesters ben je daarin eigenlijk niet geïnteresseerd of in ieder geval niet wanneer je boven een bepaald bewustzijnsniveau uitkomt – de niveaus die ik in mijn boek bespreek – je bent niet geïnteresseerd in profijt op korte termijn. Je bent geïnteresseerd in jouw groei op lange termijn. Op dat punt moet je de laatste overblijfselen van het magisch denken opruimen. Het uiterlijke zelf, het gescheiden zelf, denkt magisch omdat het denkt dat er een manier is om te krijgen wat je wilt zonder het uiterlijke zelf los te laten. Het pad dat wij onderrichten, is dat er een manier is om te krijgen wat je wilt maar door het uiterlijke zelf juist los te laten. En het klopt helemaal als de mensen zeggen: “Maar dat betekent dat ik niet krijg wat ik wil op mijn huidige bewustzijnsniveau.” Je krijgt niet wat je wilt met je uiterlijke zelf, natuurlijk, maar wij hebben eigenlijk nooit gezegd of beloofd dat je krijgt wat je wilt door het uiterlijke zelf door het pad naar de ascensie te volgen, toch?