Sjamanistische rituelen en de groei van een natie

Vraag: Veel mensen in Estland doen mee aan geheime plantenceremonies en andere sjamanistische rituelen. Hoe beïnvloedt dit onze nationale psyche en spiritualiteit? Enkelen hebben de gevaren daarvan ingezien en het opgegeven, maar hoe beïnvloedt dit ons lichaam en zenuwstelsel en kunnen die zo erg beschadigd worden dat wij ons Goddelijke plan niet volledig kunnen uitvoeren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2017 – Estland:

Mijn geliefde, we hebben het al eerder gehad over diverse planten of andere soorten drugs waarvan men zegt dat ze andere spirituele effecten hebben en ik zal me daarom richten op je directe vragen. Er zijn een aantal ernstiger drugs die je zenuwstelsel kunnen beschadigen, waardoor het heel moeilijk wordt om je af te stemmen op jouw IK BEN Aanwezigheid of je open te stellen voor jouw IK BEN Aanwezigheid, omdat je fysieke zenuwstelsel is beschadigd. Maar dit zijn de wat je noemt hard drugs die leiden tot verslavingen. Ayahuasca beschadigt je niet zo erg dat jij je Goddelijke plan niet kunt vervullen. Maar dit moet je niet interpreteren als: “O, ik kan het dus wel doen, omdat het geen negatief effect heeft.” Het heeft geen negatieve effecten op jou persoonlijk, omdat het gebruik van een chemische stof om het brein en zenuwstelsel te stimuleren in contrast staat tot het proces van spiritueel ontwaken. Omdat spiritueel ontwaken door haar aard bestaat uit je niet meer identificeren met je vier lagere lichamen en verschuift je identiteitsgevoel naar iets wat buiten de materiële wereld, de vier niveaus van de materiële wereld, valt.

En welke ervaringen je ook hebt als gevolg hiervan, die ervaringen worden in de meeste gevallen geproduceerd door je zenuwstelsel – je brein. Er zijn chemische processen in je brein gaande die je diverse sensaties en ervaringen geven die je als spiritueel en mystiek zou kunnen omschrijven, maar desondanks slechts het product zijn van het brein en dit helpt je niet om je er niet meer mee te identificeren. Nu zijn er uitzonderingen omdat er mensen zijn die een niveau van spirituele ontwikkeling hebben bereikt, waarop zij een bepaalde drug kunnen nemen die hun normale bewustzijnsstaat kan uitschakelen om een echtere spirituele ervaring krijgen. En dit zijn de mensen die in het algemeen kunnen voelen dat zij deze chemische stoffen kunnen loslaten en hun spirituele groei op andere manieren voortzetten. En dat betekent zoals een Amerikaanse auteur zei: “dat de drugs alleen maar dienen om je een bepaalde boodschap te geven dat er andere bewustzijnsstaten zijn en dat er betere manieren zijn om die te bereiken dan met een chemische substantie.” Hij deed dit in bewoordingen van “wanneer je de boodschap hebt ontvangen, hang dan de telefoon op.”

Wat we dus aan het doen zijn, wat ik hier aan het doen ben, is een wankel evenwicht. Ik weet dat heel veel spirituele mensen diverse soorten drugs hebben gebruikt en ik wil niet dat je het gevoel hebt dat je ineens je Goddelijke plan hebt afgebroken of dat je geen kans hebt om hogere bewustzijnsniveaus te bereiken of te ascenderen in dit leven, omdat je vroeger een chemische substantie hebt gebruikt. Aan de andere kant moedig ik op geen enkele manier spirituele mensen aan om een chemisch product te gebruiken om zogenaamd een ‘spirituele’ of ‘ongewone’ ervaring te krijgen. Als je openstaat voor wat ik nu zeg en het feit dat ik een geascendeerde meester ben, dan ben je het stadium te boven waarin je een chemische substantie nodig hebt. Het is veel beter voor je groei als je op andere manieren naar spirituele groei streeft. En dat jij je niet zo richt op het krijgen van spirituele ervaringen, omdat die niet zo belangrijk zijn voor je spirituele groei. Het is bijvoorbeeld een misvatting van veel spirituele mensen die een piekervaring krijgen dat het een teken is dat je vergevorderd bent. Zoals wij al eerder hebben gezegd, hoe meer jij je bewustzijn verhoogt, hoe minder contrasten en afstand er zal zijn tussen je normale bewustzijn van iedere dag en wat wij bijvoorbeeld het Christusbewustzijn noemen.

Dit betekent dus dat je geen ‘piek’ervaring krijgt, omdat er geen contrast bestaat. Je hebt alleen maar een piek wanneer er ook een dal is. Je kunt die allemaal krijgen wanneer je hoog en laag op een relatieve manier ervaart. En als je dus hoger komt in Christusschap, dan heb je minder afstand en daarom zijn er geen hoogtepunten en dieptepunten in je bewustzijn. Veel mensen zouden teleurgesteld zijn als zij verlichting zouden ervaren, wat zij verlichting noemen, omdat dit niet een dramatische verschuiving in bewustzijn is. Verlichting is een non-dualistische bewustzijnsstaat en waar zou het contrast moeten zitten in een non-dualistische bewustzijnsstaat? Waar zit het hoog en laag, goed en slecht? Dat is er niet. En er zijn dus veel spirituele mensen die enorm teleurgesteld zouden zijn als ze zich ineens verlicht zouden voelen en dan zouden ze zeggen: “O, dit kan het niet zijn – dit kan geen echte verlichting zijn.”

En de vraag die je dan aan jezelf zou kunnen stellen, is wanneer komt het punt waarop het gebruik van chemische stoffen je spirituele groei tegenhoudt, omdat je toe bent aan een hoger niveau? En als je vraagt naar het nationale bewustzijn van Estland, hoe meer spirituele mensen die drugs gebruiken en eraan verslaafd raken, hoe meer dit de groei van het collectieve bewustzijn tegenhoudt. Nu weet ik heel goed en daarom gebruik ik het woord ook, dat vele mensen die Ayahuasca gebruiken, zeggen dat het niet verslavend is, wij worden niet verslaafd aan een plant. Mijn geliefden, laten we geen woordspelletjes spelen, omdat jij, als je niet verslaafd bent aan de chemische stof, nog wel verslaafd kunt zijn aan de ervaring die het je geeft. Dit is geen fysieke verslaving zoals een verslaving aan heroïne, die fysieke symptomen geeft als je de drug niet krijgt. Maar het kan nog wel een verslaving zijn op het emotionele, zelfs het mentale, en zelfs in bepaalde mate op het identiteitsniveau, omdat je denkt dat je die ervaring nodig hebt of denkt dat je die nodig hebt. En het klopt dus wel dat er in Estland en elders veel mensen zijn die zijn meegenomen in die manier van denken dat dit hun manier is om spirituele groei na te streven en als men hen maar chemische stoffen zou geven en maar andere manieren zou vinden, dan zouden ze veel sneller vooruitgang kunnen boeken en daardoor meer invloed op de natie kunnen uitoefenen.

Het is dus zeker waar dat in een klein land als Estland maar een bepaald percentage mensen die de spirituele ontwikkeling heeft om het collectieve bewustzijn te verhogen, en als te veel van hen verslaafd zijn aan de ervaring die ze krijgen, dan houdt dit de groei van de natie tegen. En hetzelfde kan worden gezegd in veel andere naties maar nogmaals, je weet dat in een klein land als Estland een paar mensen meer verschil kunnen maken.