Het spontaan ontwaken van de kundalini

Vraag: Jezus spreekt van het geleidelijke pad om het bewustzijn te verhogen, hij heeft het er ook over dat het kundalini proces moet voortschrijden en langzaam verlopen. Spontaan ontwaken kan heftige symptomen veroorzaken. Waarom ervaren sommige mensen het spontaan wanneer ze er niet op voorbereid zijn? Wat raden de geascendeerde meesters die mensen aan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2018 – Estland

Hoewel het lijkt op het verdraaien van woorden, mijn geliefde, bestaat spontaan ontwaken niet omdat alle mensen eerder hebben geleefd en misschien heb jij in dit leven niets gedaan om dit ontwaken tot stand te brengen, maar in vorige levens heeft zeker wel iets jou zover gebracht om in dit leven spontaan te kunnen ontwaken.

Nu zijn er natuurlijk mensen die een wat je spontaan ontwaken zou kunnen noemen, hebben gehad of dat hun kundalini is opgestegen op een manier die hen zeer heeft verontrust. Wat is de bedoeling hiervan? In sommige gevallen heeft dit niet een specifieke bedoeling anders dan dat die mensen in een vorig leven de hemel met geweld hebben proberen te nemen door een bepaalde methode te gebruiken of zelfs zwarte magie bijvoorbeeld, om de kundalini te dwingen op te stijgen of je spirituele groei op een bepaalde manier af te dwingen. Dit houdt in dat zij in het vorige leven niet de doorbraak hebben gekregen die zij wilden, maar in hun volgende leven, hoewel ze vergeten zijn wat zij vroeger gedaan hebben.

De enige bedoeling is dat zij nu de ervaring nodig hebben over wat er kan gebeuren wanneer je de hemel met geweld probeert te nemen. De persoon heeft die ervaring misschien niet bewust paraat, maar na dit leven zal iemand dit samen met zijn spirituele gidsen kunnen doen en hiermee leren om te gaan. Nu zijn er ook mensen die in een vorig leven hebben geprobeerd om hun spirituele groei te bevorderen en een bepaald niveau hebben bereikt. Daarna besloten ze dat zij in dit leven in omstandigheden zouden incarneren waarin niets hun spirituele groei zou stimuleren. Zij kregen geen spirituele training, ze hadden geen spirituele achtergrond, ze kregen geen spirituele leiding en ineens, vanuit het niets, ontwaakten zij spontaan of kregen een heel sterke spirituele ervaring. Dan wordt de vraag hoe je daarmee om moet gaan. In die gevallen zou het weleens de bedoeling kunnen zijn dat de mensen hiervoor gekozen hebben omdat zij wilden aantonen dat als je opgegroeid bent in een niet-spirituele omgeving jij nog steeds wel een verandering kunt doormaken en een meer spiritueel bewuste persoon kunt worden.

Deze boodschapper is zich ervan bewust dat er in Denemarken een persoon is opgegroeid met ouders die elke vorm van spiritualiteit ontkenden en heel erg materialistisch waren. Zij had zichzelf geschoold tot journalist en had artikelen geschreven die nogal werden gebaseerd op een materialistische kijk op het leven. Op een keer toen zij een kerk in Spanje bezocht, kreeg ze ineens de ervaring dat ze Jezus naast zich zag, zoals zij me bezag. Dit zorgde voor zo’n dramatische omslag in haar bewustzijn dat zij er jaren voor nodig had om hiermee om te kunnen gaan. haar kundalini steeg op die haar heel angstig maakte; ze dacht dat ze een geestesziekte had, maar uiteindelijk schreef ze er een boek over. Tot dusver heeft dat een positief effect gehad op veel mensen die het hebben gelezen en die beseften dat het mogelijk was om in een zeer materialistische cultuur en omgeving op te groeien, maar wel een omslag te maken en je meer spiritueel bewust te maken. Dit kan het geval zijn voor veel mensen.

Er zijn natuurlijk ook mensen die zijn ontwaakt omdat het in hun Goddelijke plan stond dat zij spirituele leraren zouden worden en er kunnen dus mensen zijn die boeken hebben geschreven en spirituele leraren zijn en die zoals zij het bezien, spontaan spiritueel zijn ontwaakt. Dit is weer een misvatting, omdat zij zich niet realiseren dat zij in vorige levens natuurlijk iets hebben gedaan om hun bewustzijn te verhogen waardoor zij dit ‘spiritueel ontwaken’ ervoeren.

Dit kan in sommige gevallen een onfortuinlijk effect hebben als zij dit denken en hun studenten niet onderwijzen dat dit een geleidelijk proces is waarin je stap voor stap ontwaakt. Zij zeggen in principe dat je niets kunt doen om een spiritueel ontwaken te forceren; je moet gewoon wachten totdat het gebeurt. Dit is dat natuurlijk niet erg behulpzaam voor de mensen, want als je in dit leven niet spiritueel ontwaakt, moet je dan maar blijven wachten en er tevreden mee zijn dat je niet bent ontwaakt en hopen dat het op een bepaald moment gebeurt? De meeste mensen die toe zijn aan spirituele groei zullen het gevoel hebben dat het meer helpt als je een geleidelijk pad hebt. Dit ligt subtiel omdat er spirituele leraren zijn die de mogelijkheid van een spiritueel pad ontkennen. Zij zeggen dat je niet een mechanisch pad kunt maken dat je bij verlichting brengt. Een paar van die spirituele leraren zijn gevallen wezens die de mensen alleen maar willen ontmoedigen om het spirituele pad te volgen. Sommige zijn geen gevallen wezen en zij bezien een punt vanuit een bepaald standpunt.

Het is niet mogelijk om een mechanisch pad te maken waarbij je als je maar bepaalde stappen zet, de garantie hebt dat je ontwaakt of verlicht wordt of Christusschap bereikt. Wij hebben al vele keren gezegd dat het pad niet automatisch verloopt, het is niet iets mechanisch. Niettemin is het mogelijk om een pad te maken dat naar hogere bewustzijnsniveaus leidt zolang je het maar niet op een mechanische manier doet, zolang jij je realiseert dat je jouw intuïtie moet ontwikkelen en verder moet kijken dan de leringen zelf, niet mechanisch een bepaalde oefening moet doen, maar openstaan voor geleidelijk aan meer kleine spirituele ervaringen die leiden naar steeds grotere doorbraken. Er zijn mensen die heel dramatische ervaringen hebben gehad die voor een belangrijke doorbraak hebben gezorgd, maar voor de meesten is het veel realistischer en constructiever om een groot aantal kleine doorbraken te hebben, kleinere aha-ervaringen te krijgen, kleinere mystieke ervaringen die je geleidelijk aan op hogere bewustzijnsniveaus brengen.

Er zijn ook mensen die in een vorig leven in bepaalde mate spirituele groei hebben doorgemaakt, maar nu zijn geïncarneerd en de mogelijkheid ontkennen dat spirituele groei bestaat. Dus je ziet mensen die decennialang alle spirituele groei hebben ontkend en ineens een doorbraak hebben gekregen, omdat zij dat niveau in een vorig leven hadden bereikt en hun ontkenning was niet sterk genoeg meer om het te onderdrukken. Het kan opnieuw de bedoeling zijn dat wordt aangetoond dat zelfs voor mensen die het ontkennen, mogelijk is om een omslag te maken naar een spiritueel bewustzijn.

Het is belangrijk dat jij je realiseert dat het pad niet mechanisch is, maar het is net zo belangrijk dat jij je realiseert dat het pad echt bestaat en werkt als je het niet op een mechanische manier aanpakt. Het is niet constructief als je blijft zitten wachten op een spontaan ontwaken wanneer er in het fysieke octaaf zoveel leringen en hulpmiddelen zijn over hoe je geleidelijk een systematisch pad kunt bewandelen.