Stemmen horen

Vraag: Ik hoor regelmatig stemmen. Zij voelen niet heel slecht, maar komen wel binnen. Ze geven meestal commentaar op mijn leven en denken. Ik zou willen weten wat dit is en als hun aanwezigheid goed voor mij is en of ik van ze af moet komen en hoe dan?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2018 – Estland:

Je weet duidelijk al dat hun aanwezigheid niet goed voor jou is, anders had je deze vraag niet gesteld. Alles wat je het gevoel geeft dat het bij binnendringt, is niet goed voor je gedachten. Het is niet goed voor het uitoefenen van je vrije wil, hoe onvrij die ook zou kunnen zijn.

Deze stemmen komen in sommige gevallen van gescheiden zelven, maar in de meeste gevallen komen ze van wezens buiten je vier lagere lichamen. Dit kunnen zielen zijn die niet meer geïncarneerd zijn, met andere woorden, mensen die zijn gestorven en van wie hun ziel niet naar het licht kon gaan of zelfs naar het emotionele rijk maar proberen op het fysieke vlak te blijven en daarom zoeken naar een voertuig om zichzelf door uit te drukken. Het kunnen ook entiteiten zijn, demonen in het emotionele rijk of het mentale rijk of zelfs in het lagere identiteitsrijk. Het kunnen gevallen wezens zijn hoewel die waarschijnlijk agressiever en slechter zijn, waardoor je duidelijker kunt zien dat het slecht is.

Mensen kunnen in verschillende mate stemmen horen, sommige zijn agressiever en destructiever, andere subtieler. Daarom is het moeilijker om te beoordelen of ze je gunstig gezind zijn of niet, maar elke keer dat het voelt alsof iets bij je binnendringt, is het duidelijk niet goed voor je groei.

Nu kun je altijd discussiëren of spreken over wat je bedoelt wanneer je stemmen hoort. Hoor je ze fysiek of lijkt het een fysieke stem die je hoort zelfs als die stem in je hoofd zit? Of is het subtieler, op het niveau van je gedachten, op het niveau van gevoelens en is het niet een fysieke stem die je ervaart? Hoe fysieker die stem is, hoe meer hij binnenkomt, maar hij dringt wel binnen. Je hebt er het recht op dat jouw vier lagere lichamen jouw terrein is en dat die niet wordt beïnvloed door een kracht van buitenaf. Daarom moet je de beslissing nemen dat je dit niet wilt.

Maar al te vaak gebeurt het dat mensen niet deze beslissing nemen en dat komt soms omdat ze een bepaald psychologisch probleem hebben dat ervoor zorgt dat ze geesten uitnodigen in hun krachtveld, omdat ze op een of andere manier denken dat dit hen wat oplevert. Soms is het zelfs om je niet alleen te voelen of het gevoel te hebben dat je belangrijk bent of een bepaalde leiding ontvangt die jij kunt horen, of omdat je geen beslissingen wilt nemen. Het kunnen veel verschillende dingen zijn, maar de mensen kunnen ze uitnodigen om binnen te komen en dan kan het moeilijk zijn om te beoordelen of dit gunstig is of niet.

De waarheid is dat het nooit goed voor jou is, maar om er vanaf te komen moet je natuurlijk kijken waarom je hen hebt uitgenodigd. En dit is altijd een gescheiden zelf dat ervoor heeft gezorgd dat jij ze hebt uitgenodigd. Dus je moet dat gescheiden zelf blootleggen en de hulpmiddelen gebruiken die we jullie daarvoor gegeven hebben.

Wat je op korte termijn kunt doen, is spirituele bescherming oproepen – oproepen aan Aartsengel Michaël, de rozenkrans aan Aartsengel Michaël, oproepen doen aan Astrea om je los te snijden en ook aan de violette vlam om je te bevrijden van de energie die ze misschien aantrekken. Je kunt ook een van de vele invocaties en rozenkransen opzeggen die wij door de jaren heen hebben gegeven die van toepassing zijn op jouw situatie. Als die stemmen je bijvoorbeeld het gevoel geven dat er van je wordt gehouden, heb je misschien een probleem om van jezelf te houden en dan zou je de invocatie kunnen gebruiken om van jezelf te houden, de invocatie voor zelfrespect enzovoort, afhankelijk van je persoonlijke probleem waardoor je gevoelig bent voor die stemmen.

Je zou kunnen zeggen dat als je stemmen hoort, dat komt omdat er iets in je vier lagere lichamen zit, vooral de drie hogere lichamen die je hiervoor gevoelig maken. Er zijn genoeg entiteiten en demonen en wezens die voortdurend iets op menselijke wezens projecteren. Je zou kunnen zeggen dat alle mensen worden blootgesteld aan een bepaalde hoeveelheid projecties.

Hoe kan het dan dat de meeste mensen geen stemmen horen? Omdat zij niet die specifieke kwetsbaarheid hebben waardoor entiteiten in hun energieveld kunnen komen. Dus jij moet die beslissing nemen dat je dit niet toestaat, je moet oproepen doen om je te beschermen en dan moet je op langere termijn blootleggen wat er bij jou voor heeft gezorgd dat je ze uitgenodigd hebt en die gescheiden zelven loslaten.