Historische en moderne kunst en gevallen wezens

Vraag: Deze vraag gaat over het plunderen van kunstvoorwerpen. In het verleden hebben gevallen wezens veel kunstvoorwerpen geplunderd, vooral schilderijen die zijn erkend als grote meesterwerken in de menselijke geschiedenis. Zij plunderden de schilderijen en brachten die naar speciale locaties in andere landen of hebben ze persoonlijk opgeëist. Is er een reden dat gevallen wezens kunstvoorwerpen stelen? En veel van de schilderijen die ze hebben geplunderd zijn niet eens historische schilderijen. Zit er verschil tussen de energie van historische schilderijen en de energie van niet-historische schilderijen? Als dat zo is, halen de gevallen wezens dan energie uit die schilderijen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2019 – Korea:

Mijn geliefde, de gevallen wezens worden in de eerste plaats gedreven door hun wens om speciaal te zijn, om iets te hebben wat de bevolking niet heeft. Dit drijft hen ertoe om niet alleen kunstvoorwerpen te hamsteren, maar ook geld, bezit, macht, enzovoort. Ze krijgen geen energie van de schilderijen zelf, omdat maar heel weinig kunstenaars het licht van boven kunnen ontvangen en dat in een kunstwerk te vangen. Zelfs als een kunstwerk door een geascendeerde meester wordt gesponsord, kunnen we dat licht uitzetten als het in handen van de gevallen wezens valt. Als je het hebt over het verschil tussen historische en moderne schilderijen, dan is hier geen algemeen antwoord op, omdat dit een individuele kwestie is gebaseerd op de kunstenaar en de kunst. Veel historische schilderijen die nu in museums over de hele wereld hangen of in privécollecties te vinden zijn, zijn niet van veel belang voor deze tijd. Je kunt wel zien dat een kunstwerk dat in de middeleeuwen in Europa is gemaakt, heel duistere tonelen van de hel of duistere visioenen laat zien; het is de uitkomst van wat er in die tijd gebeurde. Je ziet dat veel moderne schilderijen ook de uitdrukkingsvorm zijn van bepaalde dingen die in de moderne bewustzijnsstaat aan de hand zijn.

Er zijn natuurlijk zelfs in deze tijd kunstenaars die in staat zijn om niet alleen ideeën, maar ook licht uit het geascendeerde rijk te ontvangen. Het is dus een persoonlijke kwestie. Ik kan je ervan verzekeren dat vanuit het geascendeerde standpunt waarschijnlijk 90% van de kunst die je in museums overal ter wereld ziet, weggehaald zou kunnen worden en niet eens publiekelijk getoond moet worden. Omdat de vraag eigenlijk is: “Heeft een kunstwerk het vermogen – een soort geometrische matrix op energieniveau – om met het energieniveau van de kijker in wisselwerking te treden en een opwekkende, inspirerende, ervaring te geven?” Veel kunst geeft een neerdrukkende, depressieve, ervaring, omdat het de energie van de mensen verlaagt. Het zou beter voor de mensen zijn als dat soort kunst niet openbaar werd getoond. Je zou dus kunnen zeggen dat als de gevallen wezens dat soort kunst hebben gekocht, het eigenlijk niet schadelijk is voor de mensen.