Jezus werd niet met volledig Christusschap geboren

Geascendeerde Meester Jezus, 28 oktober 2009

Denken jullie dat ik hier op deze berg stond en uit een Bijbelboek voorlas of een Bijbelboek interpreteerde? Of denken jullie dat ik hier stond en het Levende Woord sprak doordrenkt met de Geest zoals jullie het nu horen? Voelen jullie dat ik de levende boodschap gaf? Waarom denk je dat ik het niet opschreef? Omdat het nooit twee keer dezelfde boodschap was – zoals je niet twee keer in dezelfde rivier kunt stappen. Waarom denken jullie dat ik, de Levende Christus, dezelfde boodschap twee keer zou kunnen prediken? Gaf ik de zaligsprekingen maar één keer, of heb ik ze vaker gegeven? Of was het elke keer een beetje anders, afhankelijk van de plaats en de bewustzijnsstaat van de mensen, of zelfs mijn eigen staat van afstemming of het niveau dat ik had bereikt op het pad – dat ik mijn hele leven gevolgd had?

Dus vergeet die onzin over dat ik geboren ben met volledig Christusschap. Het is een totale misvatting zoals iedereen die de Bijbel goed leest, jou kan vertellen. Wat denk je dat er gebeurd is tussen mijn 12e en mijn 30e? Denk je dat ik gewoon mijn vader hielp in de timmerzaak in Nazareth? Denk je dat ik meubels timmerde of hielp gebouwen neer te zetten? Of denk je dat ik door het oosten reisde, mezelf opleidde en trainde in de spirituele mysteries van verschillende tradities, zodat ik het innerlijke pad volledig en helemaal begreep voordat ik terugkwam om het tot de joden te prediken, degenen die met God worstelden?

Zodat ik met hen kon worstelen en hen pakte op hun kennis van de geschriften en hun analytische benadering. Zodat ik hen uit hun mentale kaders zou kunnen losschudden, hun mentale kaders op de kop zetten, binnenste buiten en hen uit hun rigide benadering laten schieten. Ik predikte tot degenen die oren hadden om te horen en ogen om te zien. En degenen die zich aan hun mentale kaders vastklampten, nu, daar kon niets voor gedaan worden. Ze zouden de drama’s blijven spelen die die mentale kaders hadden geschapen, tot hun tijd ten einde liep.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.