Je kunt altijd je huidige bewustzijnsstaat accelereren

Geascendeerde Meester Serapis Bey, 18 december 2009

Ik kom niet om iemand te veroordelen. Ik kom om mijn vlam van de Vierde Straal uit te breiden naar iedereen die bereid is om die te accepteren. Maar het is niet genoeg dat jij het gewoon opgeeft, zoals ik in Lourdes uitgelegd heb, wat het Omega-aspect is. Je moet ook bereid zijn om het Alpha-aspect te zijn en de krachten die jij in je geest hebt, gebruikt om je uit jouw huidige bewustzijnsstaat, je huidige waarneming, je huidige gevoel van eigenwaarde, te accelereren. Want ik zeg dat jij nu – juist nu in je hart, in je wezen – de macht hebt om jouw zelfgevoel uit het huidige niveau te accelereren.

Je hebt die macht. Zoals we gezegd hebben, je bent een bewust zelf, een bewust wezen, een bewust verlengstuk van het Wezen van de Schepper. Je hebt het vermogen om te creëren en elk identiteitsgevoel aan te nemen dat je wenst te ervaren, elk identiteitsgevoel waarmee je de wereld van vorm wenst te ervaren. Maar de waarheid is dat jij jouw bewuste jij, hebt gevormd en in jouw huidige identiteitsgevoel geplaatst. Je kunt voor de gek gehouden zijn door in een lager identiteitsgevoel te stappen door één van de epische drama’s, maar de waarheid is dat je dit deed uit eigen keuze en op eigen kracht.

Pas wanneer jij dit toegeeft en beseft, dat jij je macht terug gaat halen – om diezelfde macht die je op jouw huidige niveau kreeg te gebruiken om je er weer uit te accelereren. Begrijp je dat? Jij bent waar je vandaag bent, omdat jij je medescheppende kracht hebt gebruikt om jouw identiteitsgevoel te verminderen en jouw vibratie te verlagen. Dit werd niet door een of andere kwade macht buiten jou gedaan, hoewel je die misschien met een kwade kracht, een impuls van onzuiverheid opgebouwd door andere levensstromen, buiten jou hebt verbonden. Niettemin werd jouw identiteitsgevoel slechts verminderd door jouw eigen kracht, wat inhoudt dat je nog steeds de macht hebt om jouw identiteitsgevoel uit haar huidige niveau te accelereren.

Daarom bied ik je dit aan. Begin met jezelf te observeren, je reacties op de situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt. En wanneer je bij jezelf een reactie ziet die je uit je vrede haalt – een gehechtheid die je hebt, iets wat stress veroorzaakt, spanning en lijden – en ernaar kijkt, vraag mij dan je te helpen om het duidelijker te zien. Werk aan het opgeven van wat je ook ziet. Maar wanneer je een situatie ziet die je uit je vrede haalt, wees dan ook bereid naar je hart, je hartchakra, te gaan om contact te maken met zuiver bewustzijn, het zuivere bewustzijn dat de kern van jouw wezen is. En dan, vanuit dat niveau van zuiver bewustzijn, zo goed als je dat dan kunt voelen en zien, zeg dan rechtstreeks tegen die situatie: “Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid! Accelereer in zuiverheid!”

En laat jezelf dan voelen dat een punt in jouw hartchakra de open deur is voor het licht van zuiverheid van jouw IK BEN Aanwezigheid. En wanneer je die woorden zegt, hetzij in stilte of hardop, voel je hoe het licht van jouw IK BEN Aanwezigheid door dat punt stroomt, dat kruispunt, die eenpuntigheid in je hart. En het stroomt naar de situatie en het accelereert de situatie en het accelereert jouw waarneming ervan. Zodat jouw waarneming, zelfs als de situatie blijft bestaan, wordt geaccelereerd, omdat jij inziet dat het geen macht meer over jou heeft, want het kan jouw identiteit niet meer bepalen. En dan weet jij, dat jij zelfs als de situatie zo blijft, nog steeds in vrede kunt zijn. Want je bent meer dan dat en daarom hoef je niet gehecht aan de situatie te zijn of jezelf laten denken dat het macht over jou identiteitsgevoel heeft. Dit is de waarheid over hoe de ascensiespiraal bij iemand begint.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.