Geen vooruitgang zonder te experimenteren

Geascendeerde Meester Jezus, 4 januari 2009

Als wetenschapper kun je een experiment verrichten. Als je een gloeilamp probeert te maken, dan zou het experiment ertoe kunnen leiden dat je een gloeilamp maakt of juist niet. Maar wat het resultaat ook is, je boekt vooruitgang, omdat je dan weet wat wel werkt en wat niet. En daardoor kun je verder en andere materialen uitproberen, totdat je de juiste hebt. Maar hoe kun jij als wetenschapper vooruitgang boeken als je weigert ‘mislukte’ experimenten te hebben?

Als je op zoek bent naar kennis en inzicht totdat je het gevoel hebt dat je alles weet en nooit een fout kunt maken, nu mijn geliefde, dan kon de wereld wel eens geascendeerd zijn voor jij erover hebt kunnen spreken. Want ik zeg je, de wereld wacht niet tot jij niet meer bang bent om je mening te geven.

Daarom liep ik 2000 jaar geleden naar mijn discipelen toe en zei: “Laat je netten achter en volg mij.” En als dat niet gebeurde, liet ik ze achter, in die netten verwikkeld. En laat ik je dan maar vertellen dat de grootste fout – als je in termen van fouten wilt spreken – die je kunt maken – je zou zelfs kunnen zeggen de enige fout die je kunt maken – is dat je niet durft te experimenteren, niet je mening durft te geven.

Ik kan je wel vertellen, mijn geliefden, dat de mensen, wanneer ze van het levensscherm verdwijnen en naar het spirituele rijk gaan en daar hun spirituele leraren ontmoeten, en een levensoverzicht krijgen over wat zij hebben bereikt of juist niet hebben bereikt in hun laatste incarnatie, over het algemeen het meeste spijt hebben van wat ze niet hebben gedaan, wat ze niet hebben gezegd, wat ongedaan bleef, wat niet werd gezegd. Het gaat niet om de fouten die ze hebben gemaakt, het gaat om de kansen die ze hebben laten liggen, omdat ze te bang waren om te zeggen wat zij op hun hart hadden of te doen wat zij wilden. Daarom heb ik tegen mijn discipelen gezegd dat zij hun licht niet moesten verbergen, maar het van de daken van de huizen moesten schreeuwen.

Je moet iets proberen (TRY)
Mijn geliefden, deze boodschapper is de laatste jaren heel erg gegroeid, omdat hij de AskRealJesus website heeft gemaakt, wat wil zeggen dat hij verre van perfect was toen hij eraan begon en hij is zeker nog niet perfect. Maar door bereid te zijn – hoewel hij zich bewust is van de implicaties – om zichzelf zich zo neer te zetten, heeft hij meer geleerd dan hij ooit had kunnen leren als hij op zijn kleine gemakkelijke plekje was blijven zitten te studeren, totdat hij een bepaalde staat van ‘perfectie’ had bereikt.

Mijn geliefden, jullie weten het allemaal, omdat jullie hebben leren fietsen. En dat heb je niet geleerd door een video te bekijken op YouTube of een instructieboekje te lezen. Jullie hebben dat alleen maar geleerd omdat je op een fiets bent gestapt, een paar keer bent gevallen en ineens begreep hoe het werkte en daarna is het een automatisme geworden.

En zo gaat het ook met spreken, op een bepaald moment wordt het niet een automatisme – het wordt creatief, omdat nu het hogere wezen dat jij bent, het oneindig creatieve Wezen dat zij bent, door jou heen zal gaan spreken. En je zult dingen zeggen waar jij zelf verrast over bent, omdat je die niet had bedacht voordat jij ze zei. Maar als jij je mond niet had opengedaan, zouden die ideeën dan in je hoofd zijn opgekomen? Nee, want hier gaat het om bij dienen – dat je anderen probeert te helpen door te geven. En door te geven, ontvang je.