Manifesteren versus scheppen

Vraag: Mijn vraag is waarschijnlijk voor Jezus. Ik zou graag meer willen weten over het verschil tussen scheppen en manifesteren. Omdat ik bijvoorbeeld van plan ben om mijn eigen bedrijf op te zetten in de nabije toekomst om financieel wat meer vrijheid te krijgen en ook wat meer tijd, enzovoort. Maar ik ben nu een beetje teleurgesteld vanwege die vraag. Omdat ik niet weet of je dat soort manifesteren wel mag doen. En wat is het verschil tussen iets scheppen en manifesteren?

Kim: Had je een bepaald verschil in je hoofd over wat jij begrijpt? Waarom vraag je zelfs of er verschil is?

Persoon: Omdat ik ook denk dat ik bezig ben met een vorm van scheppen en ik lees altijd dat ik op aarde niet iets mag manifesteren. Het gaat meer om scheppen, omdat wij hier medeschepper zijn…

Kim: Yeah, maar daarom vraag ik het, omdat ik het gevoel heb dat jij in gedachten een bepaald beeld hebt over wat het inhoudt om te manifesteren versus creëren. Ik vraag je alleen maar om dat te beschrijven.

Persoon: Voor mij is het hetzelfde, omdat je zonder creativiteit, niet … omdat het resultaat van creëren, manifesteren is.

Kim: Omdat ik in gedachten ook zou zeggen: Bestaat er verschil tussen? En ik begrijp wel dat bepaalde mensen een bepaald verschil zien, omdat ze er anders tegenaan kijken.

Persoon: Bestaat er verschil tussen die twee?

Kim: Voor sommigen wel. Dus daarom vraag ik dat aan jou? Omdat ik weet dat er mensen zijn die dit concept hebben dat je iets uit de lucht kunt toveren. Er zijn andere mensen die werken aan het manifesteren van dingen met de kracht van hun geest versus iets scheppen. Maar veel mensen begrijpen ook dat jij wanneer je een bedrijf sticht bijvoorbeeld, een bedrijf manifesteert. Maar je neemt natuurlijk praktische stappen om dat voor elkaar te krijgen, je zit daar niet alleen en manifesteert iets in je gedachten.

Persoon: Bijvoorbeeld, toen ik thuis was, wilde ik waarschijnlijk met kinderen werken. En ik kijk er nog zo tegenaan. Maar als ik met kinderen wil werken, moet ik naar een bepaalde onderwerp op zoek gaan en dat is manifesteren… is dat toegestaan voor mij? Of moet ik me nu gewoon op mezelf concentreren en mijn bewustzijn verhogen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus – Estland, 2017:

Mijn geliefde, er zijn mensen die een gemoedsgesteldheid hebben waarin zij zich erop richten om hun paranormale vermogens te versterken of de kracht van hun gedachten om dingen uit de lucht te toveren, of dat nu goud is, of iets anders. Zij denken dat dit een teken is dat ze in spiritueel opzicht iets bereikt hebben, maar wij moedigen jullie niet aan om dat te doen.

In de eerste plaats willen de geascendeerde meesters in dit tijdperk niet dat onze studenten op deze manier de aandacht van de mensen trekken. Zoals ik net heb gezegd in een eerder antwoord, willen we dat onze studenten de open deur worden voor de overdracht van licht, niet aan te komen met een uiterlijke manifestatie. Hoewel ik 2000 jaar geleden bepaalde wonderen heb verricht, was dat omdat het collectieve bewustzijn lager was en er eerlijk gezegd aanzienlijk veel meer inspanning voor nodig was om zelfs maar de aandacht van de mensen te trekken dan tegenwoordig, omdat veel meer mensen tegenwoordig opener zijn.

Als we dit opzijzetten, die wens om dingen uit de lucht te toveren, bestaat er geen echt verschil tussen iets manifesteren of creëren. Je schept iets met je eigen creativiteit, jouw eigen ideeën en je neemt praktische stappen om dat uit te voeren. Natuurlijk mag dat. Dit is een uitdrukkingsvorm van jouw creativiteit en je hoeft niet bang te zijn om met jouw creativiteit te experimenteren. Je hoeft niet het gevoel te hebben dat dit helemaal niet gepast is.

Het is eigenlijk een uitdrukkingsvorm van Christusschap dat je een nieuw idee kunt manifesteren, of het nu een bedrijf is of op het gebied van onderwijs of op een ander terrein, waardoor er eenvoudig een betere manier voor komt dan de manier waarop het daarvoor gebeurde. Je helpt het leven om vooruit te komen. Je helpt het Al te verheffen. Er is trouwens niets mis mee als je financieel ook iets daaraan verdient, waardoor je in een bepaalde hoedanigheid dienstbaar blijft.