De Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar

Vraag: Ik heb een vraag over de Rohingya-vluchtelingen. Wat hebben de meesters te zeggen over de gruweldaden die zijn gepleegd op de Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar. Waarom gebeurt dit en waarom zegt Aung SanSuu Kyi hier niets over wanneer de leiders van de vrije wereld haar herhaaldelijk oproepen om degenen die verantwoordelijk zijn voor die gruwelen te veroordelen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Estland, 2017:

Natuurlijk zien wij niet door de vingers wat er in Myanmar gebeurt. En wij zien het gedrag van de leider niet door de vingers, die zoveel hoop bij de mensen heeft gewekt op nieuwe vrijheid. Maar de reden is dat het een heel gecompliceerde zaak is van het bewustzijn van de mensen, en hoewel zij in staat waren om een nieuwe leider te krijgen en enige vooruitgang te boeken, zijn ze er niet in geslaagd om hun oude bewustzijnsniveau te ontstijgen. De leider kan niet zoveel boven dat oude bewustzijn staan, daardoor ontstaat deze heel ongelukkige situatie.

Het is mijn geliefde, gewoon een voorbeeld van mensen die in het dualiteitsbewustzijn vastzitten en zich identificeren met fysieke omstandigheden, ineens de uiterlijke verschillen zien, zoals ras of etniciteit, en in gedachten daar een belang aan toeschrijven dat nergens over gaat. Wanneer de mensen zo erg gevangenzitten, kunnen ze niet verder kijken en ineens lijkt het dan of het uiterlijke verschil belangrijker is dan iets anders en vergeten de mensen hun basale menselijkheid.

Het is wel duidelijk dat het geen goed leiderschap is, maar opnieuw, je kunt de leider daar niet echt de schuld van geven en zeggen dat de leider iets heeft gedaan dat de mensen in de natie totaal niet begrepen, omdat veel leiders dat niet kunnen. In zekere zin zou je kunnen zeggen, dat geen enkele leider dat kan, hoewel sommige mensen meer dwang kunnen gebruiken dan het bewustzijn aan toe is, of die bevoegdheid daartoe geeft. Op dit moment hebben we daar verder niets over te zeggen, behalve dat dit vanzelfsprekend nooit had mogen gebeuren en degenen die het gevoel hebben dat ze daar invocaties voor willen opzeggen en oproepen doen, dat kunnen doen. Je zou zeker de nieuwe invocatie van Astrea kunnen opzeggen om oproepen te doen om bij de natie Myanmar een hoger potentieel te wekken.