De ziekte van Parkinson

Vraag: De vraag gaat over de ziekte van Parkinson. Het syndroom waarbij dopamine in de hersens begint te degenereren en de mensen onvrijwillig beginnen te trillen en zich langzamerhand steeds minder kunnen bewegen en je uiteindelijk verlamd raakt in tien tot vijftien jaar tijd. Dus de vraag is: Is er een bewustzijnsstaat die deze neigingen aanwakkert? Of is er een gezamenlijke bewustzijnsstaat die alle mensen met deze ziekte bezitten? En komt er ook een vorm van heling of een geneesmiddel voor deze mensen? Omdat er nu geen goede behandeling is voor de ziekte. Is de ziekte erfelijk van ouders op kinderen? En ook: wat is de spirituele oorzaak van de ziekte?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Estland 2017:

Veel van wat we eerder hebben gezegd in de vraag over het adrenalinesyndroom, kun je ook op de ziekte van Parkinson toepassen en bepaalde andere ziekten die als degeneratieve ziekten worden beschouwd. Ze wordt veroorzaakt door een bepaalde reactie in de drie hogere lichamen die wordt veroorzaakt door een bepaalde weerstand tegen of door een bepaald trauma die vervolgens bepaalde chemicaliën vrijgeeft en ervoor zorgt dat het zenuwstelsel in een toestand van te veel stress komt waarin het niet normaal kan functioneren.

De persoon kan niet echt ontspannen zijn, daarom heb je een fase waarin de mensen onbeheersbaar trillen. Maar op den duur kan het zo erg worden dat het lichaam fysiek niet meer zo snel kan trillen en daarom in een staat van verlamming gaat.

Nogmaals, het spirituele geneesmiddel hiervoor zou dan zijn om er over na te denken, wanneer je een avatar bent, of je ook weerstand voelt om hier te zijn. Degenen die geen avatar zijn, maar wel deze ziekte hebben: het komt omdat ze hele zware trauma’s in vorige levens hebben meegemaakt. Zij zouden misschien, voordat deze ziekte te ernstig wordt, op zoek kunnen gaan naar een soort van genezing hiervoor. Momenteel voorziet de samenleving niet in deze vorm van heling, en de meeste mensen die niet op het spirituele pad zijn, zouden hier ook niet voor openstaan.

De ziekte als zodanig kun je niet op een fysieke manier erven. Als je ouders deze ziekte hebben, kunnen er momenten zijn, dat dit een teken is dat je hetzelfde syndroom zou kunnen hebben in je hogere lichamen, en dat dit de reden is waarom je ervoor hebt gekozen om in deze situatie te reïncarneren. In sommige gevallen kan het een waarschuwing zijn om eens naar jezelf te kijken, wanneer je op het spirituele pad bent en welke weerstand jij voelt ten opzichte van het leven. Maar je hebt het niet geërfd op het genetische niveau.

Uiteindelijk is de genezing niet fysiek. Hoewel er een tijd zal komen voor de moderne geneeskunde, wanneer zij zich bevrijdt van de ketenen van het materialisme, dat die tot het besef komt dat er energetische manieren zijn om met veel van deze ziekten om te gaan. Ze zal zich realiseren dat de hersenen en het zenuwstelsel de delen zijn van het fysieke lichaam die het beste reageren op energetische genezing, op energiegolven. Het zal zelfs mogelijk worden om generatoren voor fysieke energie te maken om de symptomen te verlichten. Dit verhelpt de oorzaak, die psychologisch-spiritueel is, natuurlijk niet maar niettemin zal het mogelijk zijn om de symptomen te verlichten. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie, dat ook verlicht kan worden met de juiste vibraties.