Kinderen en de persoonlijke tijd van ouders

Vraag: Moeten wij ons door onze kinderen laten storen terwijl we aan het mediteren zijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Nederland, 2017:

Ja en nee, mijn geliefde. Je moet onderscheid maken tussen wanneer je kind een goede reden heeft en wanneer het kind komt om aandacht van je te vragen. Dit hoef je niet onmiddellijk te beslissen in een situatie, maar meer op de langere termijn; je kunt met je kinderen praten en het hen duidelijk maken dat jij ook recht hebt op wat tijd voor jezelf en dat dit het moment is. Daarom mogen ze je alleen maar storen als ze een belangrijke reden hebben. Dit zou de beste aanpak zijn.

Nu, mijn geliefde, is er natuurlijk geen zwart-witmanier om het aan te pakken, omdat kinderen en ouders en hun relatie heel erg persoonlijk is. Ik kan je ervan verzekeren dat er tijden waren waarop ik probeerde te mediteren en Jezus mij juist dan kwam storen, omdat hij een heel, heel belangrijk probleem had dat hij onder mijn aandacht moest brengen. Dat kwam niet vaak voor, omdat ik het zo druk had dat ik nauwelijks die luxe bezat: tijd had om te kunnen mediteren.

Ik zou vooral als de kinderen ouder worden, hen in principe proberen uit te leggen dat jij, hoewel je hun moeder bent, ook een individueel persoon bent en dat je recht hebt op tijd voor jezelf. Je hebt dat nodig en dat het nu het moment is en dat zij dat moeten respecteren.