Gevoelige kinderen helpen bij ziekten

Vraag: Het gaat over gevoelige kinderen. Zij worden vaak nogal ziek van diverse ziekten. Kunnen wij hen helpen om dat te overwinnen of is dat iets wat we gewoon moeten overleven?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Nederland, 2017:

Als ouder met kleine kinderen zijn er situaties waarin je het gewoon moet overleven. Ik weet dit nog heel goed uit de tijd dat ik geïncarneerd was. Je kunt wel dingen doen natuurlijk. Als je kleine kinderen vaak ziek zijn, kan het zijn dat ze een allergie hebben, ze kunnen ook gevoelig zijn voor bepaald voedsel, het kan ook zijn dat zij op de kleuterschool met veel verschillende soorten bacteriën of virussen in aanraking komen. Je kunt natuurlijk oproepen voor hen doen, voor bescherming. Je kunt zelfs oproepen doen om problemen in hun bewustzijn op te lossen die hen gevoelig maken voor bepaalde ziekten.

Je zou ook kunnen beginnen, als dit iets is wat aanhoudt, om onze leiding te vragen wat betreft bepaalde elementen in jouw bewustzijn die kunnen worden opgelost en dat dit de kinderen zou kunnen helpen. Je zou naar je eigen geschiedenis kunnen kijken. Had jij bepaalde ziekten als kind? Het kan zijn dat dit iets is wat in de familie voorkomt. Maar zoals ik zei, kun je jouw kind ook hebben aangetrokken, omdat hij dat bewustzijn in zijn wezen heeft, zodat jij hier oproepen voor kunt doen.

Soms kunnen jouw oproepen de situatie niet verbeteren. Zij kunnen die niet oplossen, omdat er bepaalde gevallen zijn waarin het kind die situatie moet doorwerken. De traditionele kinderziekten zijn in bepaalde mate noodzakelijke initiaties in de kindertijd of in ieder geval in voorgaande decennia. Sommige dingen moet een kind gewoon doorwerken, en jij moet gewoon accepteren dat jij er niets aan kunt doen, behalve dan dit voor het kind zo gemakkelijk mogelijk maken en ook gemakkelijk voor jezelf als dat mogelijk is.

Vanuit het perspectief van een moeder zou ik je aan de ene kant graag willen helpen om lijden of elke uitdagingen te overwinnen, of alles wat pijn bij jou veroorzaakt. Maar ik erken dat je in het fysieke octaaf zit, en zoals het nu is, gezien het collectieve bewustzijn, zijn er gewoon dingen waar wij geen oplossing voor hebben. Je zult er toch doorheen moeten en zover zien te komen dat je verder kunt met je leven zonder je er belast door te voelen.