Hoe kunnen wij onze kinderen leren wat zij niet op school krijgen?

Vraag: Een vraag voor Moeder Maria. Ik heb op dit moment twee kinderen van één en vier jaar. En de ene gaat nu een paar jaar naar school en de school in onze buurt neemt over een paar jaar niet de ideeën van de Gouden Eeuw over. Dus wat kunnen wij in praktisch opzicht doen om onze kinderen te helpen met leren om hen op een nieuwe manier te doen en hen op een andere manier op te voeden; het schoolsysteem doet dat nu nog op de oude manier. Wat is een praktische manier waarop wij onze kinderen kunnen helpen? Wanneer we hen naar school sturen, komen ze in die machine en het systeem terecht. En dat heeft zijn uitwerking en dan kunnen we daar niet meer zoveel invloed op uitoefenen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Estland, 2017:

Dit is natuurlijk heel erg een kwestie van de individuele situatie van mensen en wat voor jou praktisch is. In de eerste plaats zou ik een school zoeken die een andere filosofie en aanpak heeft; dat zou een privéschool kunnen zijn, als er één op redelijke afstand van je huis is. Dan zou ik natuurlijk zorgvuldig beoordelen wat de filosofie van die school is, wat de methoden zijn. Er zijn privéscholen die zich meer richten op het ontplooien van de creativiteit van het kind. Dit s een mogelijkheid, als dat praktisch voor jou is.

Als dat niet praktisch is, dan zou je de kinderen naar de openbare school kunnen sturen. Maar dan kun je daarnaast thuis ook nog op diverse manieren met hen werken om de creativiteit te stimuleren. Je zou bijvoorbeeld met hen kunnen praten over wat ze op school leren en hen daar een andere kijk op geven, een ruimer perspectief dan nu. Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je zou kunnen doen, maar het is nu eigenlijk niet het moment of de plaats om er tot in detail op in te gaan.

Ik realiseer me natuurlijk dat veel ouders in een situatie zitten waarin ze graag willen dat hun kind een betere opleiding krijgt, maar je hebt de tijd niet, noch de expertise om dat thuis zelf te doen. Als je geen school kunt vinden die dat kan, dan zit je in een moeilijke situatie. Ik zou dan opnieuw zeggen dat je er het beste van moet maken en proberen om hun creativiteit te stimuleren. Er zijn zelfs wereldlijke manieren of methoden om de creativiteit van kinderen en hun intuïtie te stimuleren.

Probeer hen ook het perspectief te geven dat zij zich niet slecht hoeven te voelen als ze misschien niet zo goed in het openbare schoolsysteem passen, maar dat ze gewoon hun best moeten doen. Zij hoeven niet mee te doen aan de race om de hoogste cijfers en dergelijke. Zij hoeven alleen maar bepaalde basisdingen te leren en dan help jij ze met de dingen die ze niet op school kunnen leren. Nogmaals, ik zou nog veel meer concrete dingen kunnen zeggen, maar daar heb ik meer tijd voor nodig. Dan zou ik ook een boodschapper moeten hebben die meer op de hoogte is van verschillende alternatieve methoden.

Later toegevoegd door Moeder Maria: Vergeet niet dat een van de belangrijkste manieren waarop een kinderen leren, is kijken hoe jij het als ouder doet. Als jij dus het spirituele pad bewandelt, leer je hen lessen van onschatbare waarde, vooral als je hen vertelt wat jij ervaart zonder het aan hen op te dringen of hen te dwingen om te geloven wat jij gelooft.