Bestaan er dunne plaatsen?

Vraag: Bestaan er zoiets als dunne plaatsen? Mensen hebben het over dunne plaatsen die geografisch gezien meer openstaan voor spiritualiteit, zoals Iona in Ierland en andere plaatsen op de wereld door hun geografische ligging? Er is een hogere vibratie die het gemakkelijker maakt om je af te stemmen op het spirituele rijk.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Nederland, 2017:

Ja en nee, in die zin dat het helemaal klopt wat Jezus heeft gezegd, dat het koninkrijk van God binnenin jou is. De allerbeste plek om je af te stemmen op je hogere zelf is natuurlijk in je eigen bewustzijn. Als onderdeel van het pad naar Christusschap kom je op het punt waarop je die innerlijke afstemming kunt krijgen, wat de omstandigheden in de buitenwereld ook zijn. Christusschap is meesterschap over de materiële wereld en dat betekent dat je op het punt komt dat er geen materiële situatie kan zijn die jou belet om je af te stemmen op jouw IK BEN Aanwezigheid. Niets, niets op aarde kan tussen jou en je IK BEN Aanwezigheid komen.

Je weet bijvoorbeeld wel dat in Yogananda’s boek ‘Autobiografie van een Yogi’ staat dat hij op kerkhoven mediteerde, juist vanwege al die zielen zonder lichaam daar, die zijn gedachten probeerden te beïnvloeden. Daardoor kon hij daar meer meesterschap bereiken, omdat hij leerde om die geesten buiten te sluiten. Er zijn een aantal yogi’s die deze aanpak hebben gehad; opzettelijk plekken opzoeken met een lage vibratie.

Ik probeer uit te leggen dat ja, er is natuurlijk verschil in vibratie tussen verschillende plekken op aarde en er zijn een aantal plaatsen waar jij je gemakkelijker op het spirituele rijk kunt afstemmen. Maar nu wordt het ingewikkeld, mijn geliefde, omdat jij je wel begint te realiseren dat de meeste dingen dat zijn.

Er zijn een paar plekken op aarde, maar een paar, waar jij je gemakkelijker op het geascendeerde rijk kunt afstemmen. Er zijn andere plaatsen op aarde waar de vibratie zodanig is dat jij je gemakkelijker op het identiteitsrijk kunt afstemmen. Er zijn een paar plaatsen waar jij je gemakkelijker op het mentale rijk kunt afstemmen en er zijn vele, vele plaatsen waar de vibratie zo laag is dat het gemakkelijker is om je op het emotionele rijk of het astrale vlak, zoals we het hebben genoemd, af te stemmen.

Als je naar de aarde kijkt, is het duidelijk, zoals je op kaarten ziet die satellieten hebben gemaakt, waar ze bijvoorbeeld de temperatuur van de aarde noteren die warmere zones en koudere zones tonen. Welnu, je zou een soortgelijke kaart kunnen maken die de dichtheid van het collectieve bewustzijn toonde. Je zou dan plekken zien die bijvoorbeeld rood zijn, die een lagere vibratie hebben. Je zou helderder plaatsen zien die een hogere vibratie hadden en een serie daar tussenin. Het klopt natuurlijk wel enigszins dat je naar bepaalde plaatsen toe kunt gaan en als je daar spirituele oefeningen doet, jij je misschien gemakkelijker kunt afstemmen en een ervaring krijgen die jij gewoonlijk niet in je dagelijkse omgeving hebt.

Nu, hebben wij, de geascendeerde meesters, jullie ooit aangemoedigd om naar al die verschillende plaatsen toe te reizen? Nee. En de reden is gewoon dat wij willen dat jij meesterschap hebt zonder afhankelijk te zijn van fysieke omstandigheden en wij weten dat dit kan worden bereikt als je onze leringen toepast. Betekent dit dat ik zeg dat mensen niet naar diverse plaatsen toe mogen reizen? Nee. Voor mensen met een bepaald bewustzijnsniveau kan dit behulpzaam zijn.

De vraag is natuurlijk waar ze heengaan en waar zij zich op afstemmen. Als jij je op het emotionele, mentale of het lagere identiteitsoctaaf afstemt, dan stem jij je niet af op de geascendeerde meesters. Helpt dat om te groeien? Voor sommigen wel, maar voor anderen kan het een doodlopende weg zijn. Ik kan je geen enkele plaats om heen te reizen aanwijzen, waarvan ik kan garanderen dat die je een ervaring geeft dat jij je hebt afgestemd op de geascendeerde meesters. Het is eenvoudig niet waar. Er zijn plaatsen waar jij, als je en bepaald bewustzijnsniveau hebt bereikt, je misschien gemakkelijker kunt afstemmen. Aan de andere kant hoef jij je niet op een bepaalde fysieke locatie te bevinden, wanneer je dat hogere bewustzijnsniveau hebt.

Natuurlijk is het voor jullie allemaal beter om in een streek te zijn waar het massabewustzijn minder dicht is, waar geen bepaalde verslagen zijn. Ik zou je zeker niet aanbevelen om op een slagveld te gaan wonen, waar nog verslagen van de dood en het lijden zijn, dat daar is gebeurd. Of dat nu vele jaren geleden is of slechts een paar jaar, er kunnen nog steeds verslagen van aanwezig zijn. Ik beveel het in het algemeen niet aan om midden in een grote stad te wonen of dat je in de meest vervallen buurt woont die je maar kunt vinden. Misschien wil je dat wel, als je een innerlijke aanwijzing krijgt om dat te doen, maar in het algemeen zou ik je aanbevelen dat het beter voor je is om op een plaats te wonen waar een lichtere vibratie is.

Ik zeg het volgende: Als student van de geascendeerde meesters moet je niet vallen voor de geliefde overtuiging van veel new age studenten dat je op een heilige reis moet gaan naar al die heilige plekken om piekervaringen te krijgen. Gebruik de hulpmiddelen die wij jullie hebben gegeven om het pad te bewandelen, zodat je op het punt komt waarop je die ervaringen in je dagelijkse omgeving kunt krijgen of in ieder geval op conferenties waar jullie bijeenkomen. Loop niet in die valkuil of denk niet dat een fysieke locatie die ervaring oplevert.

Je zou honderd mensen mee kunnen nemen naar de heiligste plek op aarde volgens jou en veel van hen zouden het verschil niet voelen. Je zou zelfs new age studenten daar mee naar toe kunnen brengen en zij zouden het verschil ook niet voelen. Het hangt af van de openheid van jouw bewustzijn, maar als jij in staat bent om je bewustzijn open te stellen, zou je dat al snel overal kunnen doen. Nogmaals het heeft enige waarde, maar niet zoveel dat je ervoor moet gaan door te denken dat er een pot met goud aan het eind van deze regenboog ligt.