Pendels en andere mechanische manieren om antwoorden te krijgen

Vraag: Mag je pendels gebruiken om vragen te stellen en krijg je dan ook antwoorden?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Nederland, 2017:

De geascendeerde meesters reageren nooit op een pendel, mijn geliefde. Dit komt omdat het een mechanisme apparaat is en wij reageren niet op mechanische apparaten.

Om ons te bereiken, moet jij je zodanig bewustzijn verhogen dat je ze niet meer hoeft te gebruiken, of het nu een pendel is, of spiertesten zijn, of numerologie, of tarotkaarten – al die middelen waar de mensen mee aankomen. Ik weet dat mensen bijvoorbeeld vroeger een kristallen bol gebruikten om in een andere bewustzijnsstaat te komen waarin ze ontvankelijker zijn. Dit had in voeger tijden wel een bepaalde waarde, omdat het collectieve bewustzijn lager was, maar in de hedendaagse tijd is het niet van waarde. Het is niet zo dat je geen antwoorden kunt krijgen als je deze methoden gebruikt, maar die komen niet van het geascendeerde niveau.

Je krijgt ze van wezens in het lagere identiteitsrijk of het mentale rijk of zelfs het emotionele rijk en dan moet je beslissen waar jij je antwoorden vandaan wilt krijgen. Ik weet dat sommige mensen zo wanhopig graag een bepaald antwoord willen, dat ze dit bijna vanuit iedere bron willen ontvangen. Maar wanneer je een student van de geascendeerde meesters bent en onze leringen kent, moet je erkennen dat het jouw verantwoordelijkheid is om je bewustzijn naar het niveau te verhogen waarop je een antwoord in je innerlijk krijgt door middel van je intuïtie. Daarom laten we onze boodschapper geen persoonlijke vragen beantwoorden en dat doen we niet, omdat dit in feite je Christusschap hindert.

Je moet begrijpen dat het jouw verantwoordelijkheid is om de leringen toe te passen om antwoorden van binnenuit te krijgen. Daarna moet je accepteren dat je misschien pas een antwoord krijgt op die vraag als jij in staat bent om die antwoorden te ontvangen. Dit kan niet per definitie worden opgelost.

Wat je ook moet herkennen, is dat op veel van de vragen die mensen hebben over of ze dít of dát moeten doen, (zou ik met deze persoon moeten trouwen, zou ik met die persoon moeten trouwen) al dat soort dingen, zij geen direct, lineair antwoord hebben. De ware oplossing van een vraag is dat je jouw bewustzijn verhoogt, zodat de vraag niet meer van toepassing is. Je hoeft hem in feite niet meer te stellen, omdat je de beperkingen hebt getranscendeerd die deze vraag hebben opgeroepen, of ervoor hebben gezorgd dat het leek alsof die niet konden worden opgelost en daarom had je het antwoord uit een hogere bron nodig.

Natuurlijk moet je ook begrijpen dat er voor jou als student van de geascendeerde meesters, als iemand op het pad naar Christusschap, momenten komen waarop je eenvoudig een beslissing moet nemen en dan de consequenties ervan voelen. Wanneer mensen deze vraag stellen (vooral wanneer zij bereid zijn om een mechanisch apparaat te gebruiken, of een paranormaal persoon het antwoord willen laten geven, of een zogenaamd hogere bron), komt dat omdat veel mensen eigenlijk niet zelf een beslissing willen nemen. Zij willen dat een hogere bron hen vertelt wat ze moeten doen, zodat ze iets kunnen doen met het gevoel dat dit de beste keuze was die ze konden maken, en dat de uitkomst daarvan niet hun verantwoordelijkheid is. Maar hoe groei je dan in Christusschap? Dat is eenvoudig niet mogelijk.

Je moet herkennen dat er, zelfs als je intuïtief contact met de geascendeerde meesters hebt, momenten zijn waarop je geen antwoord van binnenuit krijgt. Dit is iets om te onthouden wanneer je de hogere bewustzijnsniveaus van Christusschap bereikt. Je kunt in gedachten nog wel gehecht zijn aan een bepaald antwoord, dat je het juiste doet. Maar er zijn situaties waarin je, hoewel die op andere terreinen liggen, een band met ons kunt hebben en wij je bepaalde inzichten kunnen geven, maar wij dat niet zullen doen, omdat je alleen maar iets kunt leren door een beslissing te nemen op basis van wat je dan weet; en vervolgens de consequenties te ervaren en die te gebruiken om je bewustzijn te verhogen, zodat je een betere beslissing kunt nemen.