Zijn kristallen nuttig?

Vraag: Veel mensen gebruiken kristallen om te genezen. Vind jij ze echt van nut? Omdat ik er altijd heel goede energie bij voel. Hoe kunnen de geascendeerde meesters hier wat over zeggen? Is het echt goed om ze te gebruiken? Zijn het echt bewuste wezens? Iemand zei dat kristallen bewuste wezens zijn.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Estland 2017:

In vorige organisaties van geascendeerde meesters hebben we leringen gegeven over kristallen. Dus het is een goed middel om te gebruiken. Wij spreken er nu echter niet over, omdat de leringen die wij tegenwoordig geven door deze boodschapper, worden gegeven voor een hoger bewustzijnsniveau, waarop je de kristallen niet meer nodig hebt.

Natuurlijk is dit een persoonlijke kwestie. Dus als je denkt dat je kristallen nodig hebt en als je het gevoel hebt dat ze een positief effect op je hebben, kun jij ze wel gebruiken. Daar is niets mis mee.

Nu kan het zijn dat een aantal kristallen elementalen heeft. Je zou kunnen zeggen dat dit een bewust wezen is, maar het is geen zelfbewust wezen. Dus je moet niet denken dat dit een wezen is met een ontwikkeld bewustzijn en zeker niet dat er een geascendeerde meester in het kristal zit of door middel van dat kristal werkt.