Sterf ik ook als mijn ego sterft?

Vraag: Ik houd meer van God en de geascendeerde meesters en geef mij totaal aan God over. Wanneer ik mediteer en de energie in mijn lichaam voel komen, word ik opeens bang dat mijn ego zal sterven. Ik ben bang voor wat er gaat gebeuren als mijn ego helemaal sterft. Maar ik wil die angst overwinnen en totaal van God en de meesters houden. Ik heb gehoord dat ik niet sterf maar zelfs groter word als mijn ego sterft, maar ik kan die angst niet loslaten. Kun je mij alsjeblieft wat advies geven.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria – Seoel, Korea

Angst die te maken heeft met spirituele groei is altijd een implantaat of een haak in jouw aura van de gevallen wezens of duistere krachten in het emotionele rijk. Je moet in de eerste plaats de beslissing nemen dat jij beseft dat jij door duistere krachten wordt aangevallen. Je moet spirituele bescherming vragen bij Aartsengel Michaël, je moet Astrea oproepen om je te bevrijden van alle banden met die krachten.

Vervolgens moet je ook, zoals wij al heel vaak hebben gezegd, kijken naar je psychologische patronen. Op een bepaald moment heb je een besluit genomen over wat er zou gebeuren als je ego zou sterven. Er is een bepaalde reden waarom je denkt dat je niet zonder je ego kunt leven en je moet die beslissing blootleggen. Dit houdt in dat je die last van op angst gebaseerde energie moet transformeren die het pijnlijk of moeilijk voor je maakt om die beslissing te bekijken. Dan moet je naar helderheid toewerken, zodat je dit besluit ziet en hem vervolgens ongedaan maken. Dit is niét iets wat automatisch kan gebeuren, maar de vele invocaties die wij hebben, kunnen je zeker in dit opzicht daarbij helpen.

Er zijn boeken in het Koreaans vertaald, zoals die ene over vanuit het hart communiceren, dat ook door de zeven stralen gaat en daar kun je goed mee beginnen. Anders zijn er nog veel boeken van ons die invocaties bevatten om jezelf te helen, die je hierbij kunnen helpen. Het kan wel even duren om zoiets op te lossen, want je moet de dieperliggende beslissing ontdekken die ervoor heeft gezorgd dat je eraan twijfelde dat jij het wel redt als je ego zou sterven.

Je kunt ook bedenken dat het gewoon niet mogelijk is dat je hele ego in één keer sterft. Er kan slechts een deel van je ego sterven. Niemand van ons kan zo’n reuzesprong maken dat het hele ego in één situatie sterft. Ik weet dat er mensen op de wereld zijn die beweren dat zij een dramatische ervaring hebben meegemaakt en na die ervaring verlicht waren en ze interpreteren dat als dat zij geen ego meer over hebben. Ik wil je op een heel eenvoudig feit wijzen, mijn geliefden. Als je geïncarneerd bent, als je in een fysiek lichaam zit, heb je nog elementen van je ego over, anders zou jij niet in je lichaam kunnen blijven.

Het is naïef te denken dat na één dramatische ervaring je hele ego sterft en je daarna van je ego bevrijd bent en de rest van je leven verlicht bent. Slechts een fragment van je ego sterft. Als jij jezelf vertelt dat je geen ego meer over hebt, dan ben je bijna nog slechter af dan voor die ervaring. Denk erover na dat slechts een klein deel van je ego sterft en dit kan het misschien gemakkelijker voor je maken om die angst te vermijden.