Worden sommige spirituele wezens op een speciale manier geboren?

Vraag: Volgens bepaalde leringen werd Mahavatar Babaji geboren door de kracht van de geest en werd Padma Sambahava geboren uit de Lotusbloem van de geest. Zijn die verhalen over hun geboorte waar of zijn het symbolen met een betekenis?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2016 – Seoel, Korea

Mijn geliefden, er zijn heel, heel veel leringen op de wereld die wezens bijzonder maken, omdat zij op een speciale manier geboren zijn. Je hebt het verhaal van Jezus en de maagdelijke geboorte, Gautama Boeddha werd op een heel bijzondere manier geboren en diverse beweringen van wezens die uitsluitend door middel van de geest werden geboren. Niet een van die leringen klopt.

Wat is de hele bedoeling van een spiritueel wezen dat op aarde incarneert of een bepaalde fysieke aanwezigheid op aarde manifesteert? Niet om superioriteit te demonstreren, maar wel het pad dat alle mensen naar de geascendeerde staat kunnen bewandelen. Hoe specialer iemand is, of dat nu komt door zijn geboorte of op andere manieren, hoe meer dat die bedoeling zou dwarsbomen.

Het hele idee dat sommige wezens op een speciale manier zijn geboren en dat andere mensen dit niet kunnen nadoen, is eenvoudig niet juist. Het komt bij de gevallen wezens vandaan en hun wens om mensen altijd speciaal te maken, zodat jij, die jezelf als een normaal mens beschouwt, dat voorbeeld niet kan volgen. Kijk eens hoe de christelijke religie het concept van de maagdelijke geboorte heeft gebruikt om Jezus bijzonder te maken en dat zij veel mensen laat denken dat het godslastering is om te denken dat zij het pad naar Christusschap zouden kunnen volgen.

Je erkent toch dat het niet zo is dat een spiritueel wezen onmogelijk een lichaam kan manifesteren met de kracht van de geest. Dat is mogelijk, het heeft alleen geen zin en het mag in feite niet van de Karmische Raad die toezicht houdt op de evolutie van de aarde. Daarom gebeurt het in de praktijk niet. Degenen die een fysiek lichaam op aarde willen aannemen, moeten het zware proces doormaken om net zo geboren te worden als ieder ander.

Later toegevoegd door Moeder Maria: er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, omdat er geascendeerde meesters zijn die een poosje een dispensatie hebben ontvangen om een fysiek lichaam aan te nemen zonder het proces van fysieke geboorte mee te maken en naar volwassenheid te groeien. Dit is gebeurd met Saint Germain, als Wonderman van Europa, en Jezus nadat zijn missie in Galilea was afgerond. Maar dit zijn zeldzame uitzonderingen.

Babaji werd op een normale manier geboren, maar heeft veel langer een fysiek lichaam gehouden dan normaal. Padma Sambahava werd op een normale manier geboren tijdens zijn laatste incarnatie.