Met gehechtheden breken

Vraag: Heb je ooit gezien dat jij met gehechtheden brak die je hier op aarde hebt?

Antwoord van Kim Michaels:

Ik werk constant aan het breken met elke gehechtheid die ik hier op aarde aan iets heb, of dat nu in het verleden, de tegenwoordige tijd of de toekomst is, alle verlangens die ik bezit. Ik ben niet vegetariër, omdat ik het gevoel heb dat mijn lichaam steviger voedsel nodig heeft. Wanneer ik zo veel met de meesters werk, wordt mijn aandacht soms zo naar het spirituele rijk getrokken dat ik wel eens heb ervaren dat ik bijna het contact verloor met het fysieke vlak. ik heb wel eens spirituele mensen gezien die zo graag vooruitgang op het spirituele pad wilden boeken dat zij heel extreem gingen doen, of het nu een dieet was of meditatie of iets anders, waardoor zij bijna niet meer in hun dagelijkse leven konden functioneren.

Ik heb mij gerealiseerd dat het belangrijkste in mijn leven is dat ik het werk voor de meesters kan doen. Het meeste werk bestaat niet uit dictaten opnemen, maar die ook uit redigeren, ze doorlezen, op de computer werken, het is heel fysiek werk. Om mij te kunnen concentreren en mij daarop te richten, heb ik steviger voedsel nodig. Ik eet niet heel veel rood vlees, ik eet meestal vis, maar ik heb het principe dat ik, wanneer ik bij andere mensen ben, niet het gevoel heb dat ik dan moet zeggen: “O, ik zit op een speciaal dieet, je moet mij speciaal voedsel geven.” Ik heb het gevoel dat ik wanneer ik ergens te gast ben, moet eten wat men mij aanbiedt en daar tevreden mee zijn.

Ik zeg niet dat andere mensen hetzelfde moeten doen, maar ik heb het gevoel dat wij moeten beslissen waarom wij hier zijn geïncarneerd. Ik herinner me dat ik vele jaren geleden, toen ik nog heel jong was, eens een maandlang een meditatiecursus heb gedaan waarin wij veel meer hadden gemediteerd dan normaal om ons bewustzijn te verhogen. Dus ik kwam thuis van die cursus en lag in bed en ineens begon ik spontaan een geluid te horen, een heel hoog vibrerend geluid. Ineens had ik het gevoel alsof ik buiten mijn lichaam was en veel mensen hebben zo’n ervaring gehad van buiten hun lichaam zijn, omdat zij het gevoel kregen in een tunnel te zitten en dat zij zich door die tunnel heen bewogen. En ik was in een tunnel en ik had het gevoel dat ik viel, zoals in een vrije val, maar de richting was omhoog, dus ik viel heel, heel snel omhoog. Toen begon ik een licht te zien aan het eind van de tunnel en ik ging naar dat licht toe, het leek wel een gouden licht. Ik weet niet hoe lang ik in dat licht bleef. Ik weet niet wat er in dat licht is gebeurd, maar ineens kwam ik in mijn lichaam terug. Ik lag plat in bed op mijn rug, maar toen ik weer in mijn lichaam terugkwam, sprong mijn lichaam drie keer op het bed op en dat kun je niet met je spierkracht doen, het kwam omdat ik met zoveel kracht terugkwam.

Ik realiseerde mij dat ik hier ben om iets in dit leven te doen, om anderen te dienen. Ik ben hier om iets op aarde te doen, ik ben niet hier om een spirituele ervaring te krijgen, zolang ik geïncarneerd ben, omdat ik heel veel spirituele ervaringen kan krijgen als ik ben geascendeerd. Dus ik ben nu hier om iets fysieks te doen, dus ik moet doen nodig is om mij te focussen en mij op mijn taak te concentreren. Ik heb het gevoel dat een beetje steviger voedsel mij helpt om niet zo in een roes te komen zoals je bij veel spirituele mensen ziet, die zo dromerig zijn dat zij zich niet op praktische dingen kunnen richten en ik moet heel erg praktisch zijn en mij op veel praktische zaken richten.