Is dit je laatste leven?

Vraag: Beschouw je dit als je laatste leven?

Antwoord van Kim Michaels:

Ja, dat betekent niet dat ik beweer dat ik al klaar ben om te ascenderen, omdat ik denk dat wij ons hele leven daaraan werken. We ruimen onze psychische problemen op, we werken aan elementen van het menselijke bewustzijn en ik zie voortdurend dingen bij mezelf waardoor ik besef: “O, dit is iets: een wond uit het verleden, of dit is een verkeerde overtuiging, of hier ben ik aan gehecht.” Bijna dagelijks of wekelijks zie ik wel iets wat ik los moet laten, dat ik moet transcenderen.

Nogmaals, daarom hoef ik niet langer het gevoel te hebben dat ik verder ben of belangrijker ben dan anderen. Het maakt mij niet uit, we zijn hier allemaal samen, wij zijn allemaal op het spirituele pad en wij zijn even belangrijk voor God en de geascendeerde meesters. En of je nu belangrijker of verder gevorderd bent, maakt niet uit.

Daarom houd ik er niet van om een etiket op mezelf te plakken. Iemand vroeg mij eens of ik dacht of ik verlicht was. Maar wat betekent verlicht? Ik weet het niet. Ik denk dat jij, als je een hoger bewustzijn hebt, geen etiketten meer op jezelf plakt. Dus als je zegt: “Ik ben verlicht”, dan lijkt het net of je nog behoefte hebt om een etiket op jezelf te plakken en ik voel die behoefte gewoon niet.