Hoe je met elementale wezens werkt

Vraag: Hoe zijn wij verbonden met de natuurgeesten en het elementale leven? Kunnen wij samenwerken of verbonden zijn met het elementale leven en natuurgeesten in heel Europa?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria:

Dat varieert van persoon tot persoon. Veel mensen zijn zich meer ervan bewust dat er natuurgeesten zijn en zij hebben zich meer op de natuur afgestemd. Anderen niet en je hoeft je geen zorgen te maken als je dat besef niet hebt. Dat komt omdat jij je op andere dingen richt. Het is eigenlijk zo dat de meeste mensen die op de natuur zijn afgestemd, behoorden tot wat wij de oorspronkelijke bewoners van de aarde hebben genoemd. Als je een levensstroom bent die van andere planeten komt, omdat je spiritueel volwassener was, heb je meestal geen sterke band met de aarde of het elementale koninkrijk. Ik vel hier geen waardeoordeel over. Ik leg het gewoon uit.

Degenen onder jullie die affiniteit hebben met het elementale koninkrijk, of zich erom bekommeren, kunnen zeker met hen samenwerken. Je doet dat door oproepen te doen, door je op hen af te stemmen, afhankelijk van hoezeer jij je kunt afstemmen. Er zijn diverse andere mensen die een veel grotere band hebben met het elementale koninkrijk dan deze boodschapper, mensen die diverse boeken hebben uitgegeven, diverse technieken waar jij misschien iets aan zou kunnen hebben. Je volgt je intuïtie om te zien of jij dit moet oppakken. Je kunt natuurlijk de oproepen doen, de invocaties opzeggen, om het elementale leven te laten bevrijden.

Degenen die meer de wijsheid van de Moeder hebben ontwikkeld, kunnen zich misschien beter op het elementale koninkrijk afstemmen. Zelfs tegenwoordig, en zeker in het verleden, zouden velen van degenen die sjamanen, heksen, wijze vrouwen of andere geneesheren worden genoemd, affiniteit hebben met de elementale geesten, in staat zijn om met hen te werken. Helaas zijn een aantal van hen ertoe overgegaan om macht over hen te krijgen in plaats van met hen samen te werken. Als spiritueel persoon kun je op diverse manieren met de elementalen werken, met hen samenwerken.

Wanneer ik ‘samenwerken’ zeg, moet je iets begrijpen: Je moet heel duidelijk weten dat jij een hogere evolutie bent dan de elementalen. Je zegt misschien dat jij fysiek geïncarneerd bent en dat het fysieke octaaf het dichtste is van de vier rijken. Dus spreekt het dan niet vanzelf dat de elementalen hoger dan jou staan, omdat het identiteitsrijk een hogere vibratie heeft? Dit is niet het geval. Zij bestaan in een rijk met een hogere vibratie, maar zij zijn niet geïndividualiseerd zoals jij en dus zijn zij niet verderer geëvolueerd. Je kunt natuurlijk samenwerken, maar je moet duidelijk maken dat jij de leiding hebt. Jij bent verder geëvolueerd. De elementalen vertellen jou niet wat jij moet doen. Zij kunnen je misschien vertellen hoe iets op hun niveau werkt, maar zij zeggen niet tegen jou wat jij moet doen. Daar moet jij je eigen beslissingen in nemen en je afstemmen op de geascendeerde meesters.

De elementalen zijn geen leraren van geïncarneerde menselijke wezens. Daarom moet je voorzichtig zijn met degenen die boeken hebben gechanneld waarin staat dat de elementalen je leraar zijn en dat zij meer inzicht hebben. Zeker, de leiders van de elementale wezens hebben meer inzicht dan menselijke wezens. Zij kunnen lesgeven, maar zij doen dat in samenhang met degenen onder ons die als geascendeerde meesters worden erkend.

Je moet toegeven dat de geascendeerde meesters de rechtmatige leraren voor de aarde zijn. Wij staan op een hoger niveau dan jullie. Wij staan ook op een hoger niveau dan de elementale wezens en dus bestaat er een kosmische hiërarchie. Er bestaat een piramide die met de Schepper begint en je moet jouw positie daarin respecteren en jezelf verlagen, omdat je hier de elementalen niet mee dient.

Er zijn een aantal elementalen door de gevallen wezens misleid en die denken nu dat zij wijzer zijn dan menselijke wezens, omdat zij al die chaos zien die menselijke wezens op het fysieke niveau hebben gecreëerd. Maar dit is in werkelijkheid niet het geval. De elementalen hebben niet het zelfbewustzijn dat jij hebt, omdat zij niet helemaal hetzelfde vermogen hebben om naar beneden te gaan, zij hebben ook niet het vermogen om hoger te gaan. Het zijn niet je leraren. Jij bent ook niet hun leraar. De leiders van de elementale groepen zijn hun leraar op dat niveau. Dus samenwerken, ja, maar wees je bewust van jouw positie.