Waarom er geen buitenaardse wezens op aarde zijn

Vraag: Zijn er geen buitenaardse wezen op aarde?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain:

Ja, zoals Maitreya al in zijn boek heeft gezegd, zijn er nooit fysieke buitenaardse wezens naar de aarde toegekomen en dat zal ook nooit gebeuren. Van de wetenschap heb je gehoord dat het universum heel, heel erg groot is. Waarom denk je dat dit zo is? Waarom denk je dat het universum zo uitgestrekt is dat het fysiek onmogelijk is om tussen bewoonde planeten te reizen vanwege de absolute snelheidslimiet van de snelheid van het licht?

De menselijke verbeelding, en die van de gevallen wezens, kent geen grenzen en erkent geen grenzen. Een paar hebben zelfs het concept geschapen dat bepaalde ruimteschepen sneller dan de snelheid van het licht, vijf keer zo snel als het licht, kunnen reizen en dat het daardoor ineens mogelijk wordt om vanaf andere bewoonde planeten te reizen. De waarheid is dat er twee niveaus in het fysieke universum bestaan. Ik zeg niet dat dit duidelijke, verschillende niveaus zijn, maar er zijn bepaalde niches in het fysieke universum.

Er zijn vele, vele planeten die een veel hoger niveau dan de aarde hebben. Die planeten hebben een bepaalde mate van interplanetaire communicatie en heen en weer reizen en samenwerking. Zij hebben dit bereikt door hun bewustzijn zodanig te verhogen dat de snelheid van het licht geen absolute snelheidslimiet is.

Op een planeet zoals de aarde, waar heel veel mensen nog steeds zo’n laag bewustzijnsniveau hebben (in principe elke planeet waarop oorlogen of conflicten op grote schaal voorkomen) is de snelheid van het licht, de absolute snelheidslimiet. Die planeten mogen bestaan, maar zij moeten geïsoleerd blijven. De hogere planeten mogen geen fysiek contact met de aarde onderhouden. De wezens die misschien zelfs nog een lagere manifestatie dan de aarde hebben, maar technisch verder ontwikkeld zijn dan de aarde, ook niet. Dus de aarde mag geïsoleerd fysiek evolueren.

Dan is er nog een ander proces gaande, zoals Maitreya in zijn boek zegt, waardoor wezens die op andere planeten waren geïncarneerd, op aarde mogen incarneren. Zij kunnen fysiek incarneren of in het emotionele, mentale of identiteitsrijk. Zoals Maitreya uitlegt, is er ook een bepaalde verdunning van de sluier, een overloopeffect, tussen het fysieke octaaf en een aantal niveaus van het astrale vlak, waardoor mensen die manifestaties – zij denken fysiek – kunnen zien. Eigenlijk zijn hun zintuigen, hun brein, hun uiterlijke geest, zo afgestemd op het astrale vlak dat zij technische snufjes blijken te zien.

Honderd jaar geleden zag niemand Ufo’s, maar zij zagen wel andere schepselen, die je vaak mythologische figuren noemt, demonen, weerwolven of wat ook maar. Dit kwam, opnieuw, omdat zij waren afgestemd op het astrale vlak. zij waren zich er niet van bewust dat hun bewustzijn hierop was afgestemd en daardoor waren zij er absoluut van overtuigd dat hun ervaringen echt waren. Zij dachten dat die schepselen fysiek bestonden, dat er destijds draken op aarde bestonden.

De reden dat mensen tegenwoordig Ufo’s zien, is niet omdat er Ufo’s begonnen te verschijnen. Het komt doordat de technische vorderingen van de beschaving het mogelijk hebben gemaakt dat mensen zich technische snufjes voor kunnen stellen die van andere planeten komen, iets wat zij zich 200 of 500 jaar geleden nooit een keer konden voorstellen.

Begrijp je wat ik bedoel? Dit is geen objectieve realiteit. Het is een subjectieve ‘realiteit’. Dus opnieuw, als studenten van geascendeerde meesters moeten jullie je hierboven stellen. Je moet je niet laten inpakken door een drama dat mensen opvoeren, dat buitenaardse wezens de aarde komen vernietigen of de mensheid tot slaaf maken, anders hadden zij dat allang gedaan, of dat zij komen om de mensheid te redden.