Schadelijke vibraties in jouw omgeving

Vraag: De laatste 6 maanden woon ik in een kooi van Faraday. Ik heb een huis in de buurt. Ik weet het Engelse woord niet, maar de Zenmeester uit de buurt zei dat het tegen de straling van mobiele telefoons is. Ik woon daar geïsoleerd en ik heb dus speciale luchtgaten. Ik doe dit omdat een vriend van mij dit heeft gedaan, omdat hij onder telefoonpalen voor mobiele telefoons woonde en heel erg ziek werd. Nu woon ik erin. Het is op de vloer (die kooi van Faraday) en ik heb problemen met mijn ogen. Als er andere mensen komen, zeggen ze dat het er heel erg droog is. En nu denk ik, o God, is het wel goed wat ik heb gedaan? Ik heb altijd koude voeten en het heeft te maken met wat je zei over vrije wil: wij hebben de vrije wil om dingen te doen, en vooral de maatschappij. Heb ik te veel gedaan, vernietig ik mijzelf, omdat het huis niet ademt? (Een andere student voegt iets toe aan de vraag: Wanneer jij de aarde blokkeert, scheidt jij je daarvan af, de elektronen komen niet bij jouw lichaam. In eerste instantie zou ik geen blokkades op de vloer leggen, en op blote voeten gaan lopen. Ik denk aan gronden.) Maar ik ben heel gevoelig.

Kim: Hoe dicht woon je bij die telefoonpalen? Student: heel dichtbij, ongeveer 1 à 2 straten er vanaf.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, bij een conferentie in Nederland, 2016:

Er zijn duidelijk bepaalde vibraties die niet gezond zijn en de beste oplossing voor zulke problemen is eigenlijk dat je verhuist, weg van de bron van de straling. Hoe groter de afstand, hoe beter dat is voor jou. Het is ook waar dat jij in feite je energieveld en fysieke lichaam beïnvloed op een manier die op den duur niet positief uitvalt als jij je isoleert en afzondert van de aarde. Er zijn betere manieren om je te beschermen dan jezelf volledig isoleren. Wanneer je kijkt naar wat ik over dieet heb gezegd, moet je beslissen dat jij in een vriendelijk universum woont. Daarom neem je bepaald praktische maatregelen, maar niet zulke extreme dat jij jezelf totaal isoleert.

Het klopt dat er een aantal praktische oplossingen zijn die je kunnen helpen, maar je moet ook openstaan voor de mogelijkheid dat je soms gewoon moet verhuizen, omdat dit de enige mogelijkheid is. Ik spreek natuurlijk in algemene zin, omdat wij, zoals we hebben gezegd, jullie niet specifieke persoonlijke aanwijzingen vanuit een externe bron willen geven, maar wij zullen die van binnen aan ieder van jullie geven. Dus neem andere maatregelen en zie of die kunnen helpen, anders moet je toch overwegen om te verhuizen.

Vraag: Is het mogelijk om er een tunnel van violet licht omheen te plaatsen die het verteert?

Moeder Maria: Wij hebben door de jaren heen boodschappen gegeven en studenten hebben er op diverse manieren op gereageerd. Wij proberen jullie altijd te helpen om niet tot het uiterste te gaan. Wij proberen studenten te helpen om evenwicht te vinden. Er is evenwicht wanneer jij je realiseert dat spiritueel licht oproepen, bescherming oproepen, je tegen veel dingen kan afschermen, maar er zijn bepaalde fysieke dingen waarbij het niet genoeg is om licht op te roepen. Je moet dan ook een praktische, fysieke maatregel nemen.

Er bestaat al jaren een grap onder studenten van geascendeerde meesters over iemand die op de snelweg reed en een lekke band kreeg. Hij zat uren in zijn auto decreten op te zeggen en dacht dat dit voor een oplossing zou zorgen; uiteindelijk stapte hij uit zijn auto en verwisselde de band. Dus mijn geliefde, je ziet dat spiritueel licht oproepen niet een vervanging is voor praktische, fysieke actie.

Je kunt natuurlijk spirituele bescherming gebruiken, je kunt bepaalde maatregelen nemen om jezelf tegen vibraties te beschermen, maar er komt een moment dat jij je moet afstemmen en zeggen: “Moet ik mezelf gewoon uit die situatie halen?” Je beseft natuurlijk wel dat jij in een vriendelijk universum woont, maar dat er bepaalde punten in dat universum vriendelijker zijn dan andere.