Voedsel en dieet (je manier van eten)

Vraag: Wat is het belang van voedsel en dieet, hoe beïnvloedt dat ons lichaam?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria bij een conferentie in Nederland, 2016

Wij hebben door de tijd heen heel vaak gezien dat spirituele studenten opgroeien in een samenleving die zich niet bijzonder bewust is van veel dingen. Een van die dingen is voedsel en dieet. Dan maak je een soort ontwaken door en ben jij je ervan bewust dat er een spiritueel pad bestaat, dat je veel meer te weten kunt komen. En dan gaan mensen door een fase heen, waarin zij zich heel erg concentreren op bepaalde aspecten van het pad en één daarvan is wat zij eten en hoe dat hun lichaam beïnvloedt. Heel veel mensen maken een fase mee waarin zij zich heel erg op het lichaam richten, diverse oefeningen doen, aan hun manier van eten werken en al wat dies meer zij. Dit is heel redelijk en een natuurlijke fase op het pad. Als je in die fase bent, hoef jij je alleen maar te concentreren op iets waar jij je intuïtief tot aangetrokken voelt.

Iets wat wij voortdurend zien, is dat veel spirituele studenten worden gewekt, omdat zij een bepaalde lering vinden. Dan beslissen zij met hun dagelijkse denkgeest hoe zij de rest van hun leven willen leven. Dit kan bijvoorbeeld hun dieet, hun manier van eten zijn. Veel spirituele leringen bevelen een bepaald dieet aan en dan besluiten mensen: “Ik ga dit dieet volgen.” Dit is een poosje goed, omdat wanneer jij relatief nieuw op het pad bent, je moet ermee experimenteren, je moet verschillende dingen uitproberen en ervaring krijgen, waardoor je onderscheidingsvermogen opbouwt.

In vorige organisaties van geascendeerde meesters hebben wij aanwijzingen gegeven over je manier van eten. Wij doen dat nu niet meer, zoals je misschien wel hebt gemerkt. De reden is dat er een moment op het pad komt dat jij je op je lijf, jouw persoonlijke lichaam, moet afstemmen. Je kunt niet met je dagelijkse denkgeest beslissen: “Ik ga dit dieet volgen en dat doe ik dan de rest van mijn leven omdat mijn spirituele leraar dat zegt.” Dit kan een tijdje nuttig zijn, maar er komt ook een tijd waarin je moet zegen: “Maar wat heeft mijn specifieke lichaam nodig op dit specifieke moment van mijn groeiproces?”

Nauwelijks iemand van jullie, bijvoorbeeld iemand die net in de twintig is, kan een dieet kiezen waar jij je hele leven baat bij hebt. Nauwelijks iemand kan dat, wanneer je een spirituele student bent, omdat jij jouw bewustzijn zo snel verhoogt dat er een punt komt waarop je lichaam gewoon een ander dieet nodig heeft om bij jouw spirituele groei te passen. In deze fase van de openbaringen die wij geven, bekijken wij hoe de mensen onze leringen gebruiken om hun psychologische problemen op te lossen en afstemming te bereiken. Dan gebruik jij je afstemming op te bepalen welk dieet voor jouw werkt – als je al een dieet nodig hebt. Sommigen van jullie hebben geen bepaald dieet nodig.

Ik zou willen noemen dat wij over de haat voor de Moeder hebben gesproken en toen hebben besproken dat veel spirituele studenten niet volledig accepteren dat zij fysiek geïncarneerd zijn. Jullie hebben geen volledige vrede met het feit dat jullie zijn geïncarneerd, vanwege je geboortetrauma, vanwege de shock als je ziet wat er op deze planeet aan de hand is. Wij begrijpen dit, wij begrijpen hoe moeilijk dit is, maar naarmate je meer aan je geboortetrauma werkt, aan jouw psychologische problemen werkt, komt er een moment dat je vrede moet sluiten met jouw fysieke lichaam. Je moet eigenlijk accepteren dat jij in het fysieke lichaam bent. Je moet je realiseren dat je hier maar een poosje in bent. Het kan voelen alsof dat dit heel lang is, maar ik kan je ervan verzekeren dat als je eenmaal uit het lichaam bent en het perspectief dat je dan, buiten je lichaam, krijgt (ook als je niet geascendeerd bent), dan zul je zien dat één incarnatie slechts een kort moment is in het voortdurende proces dat jouw wezen is.

Je kunt dat perspectief een klein beetje krijgen door te zeggen: “Ik accepteer dat ik in dit lichaam ben en het is maar even. Maar zolang ik hier ben, ga ik er het beste van maken, ik ga het beste van het lichaam dat ik nu heb, maken, omdat ik maximale spirituele vooruitgang wil boeken in dit leven en ik wil ook mijn Goddelijke plan manifesteren.” Het is heel belangrijk dat je op het punt komt waarop jij je lichaam volledig accepteert. Het is ook belangrijk dat jij werkelijk van je lichaam gaat houden. Kun jij van ieder deel van jouw lichaam houden? Kun jij van elke cel van jouw lichaam houden?

Waarom groeit kanker, mijn geliefden? De cellen vernietigen zichzelf, maar dat komt omdat de cellen niet het gevoel hebben dat de persoon, het wezen, dat het bewoont, van hen houdt. Je moet van je lichaam en geest houden, mijn geliefden, en let wel, dit is geen kwestie van je lichaam liefhebben wanneer het volkomen gezond is en je niet in de weg zit. De werkelijke uitdaging komt als je ziek bent; als je chronische aandoeningen hebt. Houd toch van jouw lichaam! Houd van je cellen, houd van jouw organen, houd van dat lijf. Dit is eigenlijk veel belangrijker dan een fysiek dieet. Wanneer je zover komt dat je jouw lichaam accepteert en van je lijf houdt, ben je veel beter om je op jouw lichaam af te stemmen. Wanneer jij jouw lichaam niet accepteert, lijkt het alsof je lichaam iets is waar jij weerstand tegen voelt en je kunt je niet afstemmen op iets waar jij weerstand tegen voelt. Weerstand en afstemming zijn tegenstellingen, maar wanneer je dus op het punt van acceptatie komt en van je lichaam houdt, kun jij je afstemmen en zeggen: “Wat heeft mijn lichaam nodig?”

Ik zou je ook willen aanmoedigen om zover te komen dat je beseft dat er veel dingen op de wereld zijn die je lichaam kunnen schaden, er zijn vele soorten voedsel en chemicaliën en vervuiling die je lichaam kunnen schaden en je moet je hier wel enigszins van bewust zijn. Je moet niet bepaalde substanties en bepaalde vervuilers innemen, als je dat kunt vermijden. Ik zou je erop willen wijzen dat wanneer een lichaam normaal functioneert, jouw fysieke lichaam eigenlijk een alchemistisch instrument is. Het is mogelijk om bepaalde substanties in te nemen die jouw lichaam niet aantasten omdat jouw lichaam die kan transformeren.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je niet voorzichtig hoeft te zijn. Ik zeg niet dat je maar alles kunt eten wat je wilt, hoewel yogi’s met een bepaalde verworvenheid alles kunnen eten wat zij maar willen zonder er schade van te ondervinden. Dat zeg ik niet. Ik zeg: “Wees wel voorzichtig, maar niet overdreven voorzichtig. Doe niet te fanatiek met een bepaalde manier van eten.” In de eerste plaats vraag ik je om hierover na te denken: “Leef je in een vijandelijk universum of een vriendelijk universum?” Je kunt planeet aarde bekijken, je kunt alle onvolkomenheden bekijken, je kunt naar dit probleem, die vervuiling en al dat giftige spul kijken en dan in een gemoedstoestand raken waarin je denkt dat het materiële rijk, het Moederrijk, jou vijandig gezind is. Het wil je pakken, het is eropuit om je lichaam en jou schade toe te brengen.

Ik zou je aanraden om de lering van Saint Germain te gebruiken om een alchemistische omslag in bewustzijn te maken en de Gouden Eeuw te accepteren, te accepteren dat de Gouden Eeuw kan worden geopenbaard. Stel jezelf eens de volgende vraag: “Kan de Gouden Eeuw zich in een vijandelijk universum manifesteren?” Nee, daar is een vriendelijk universum voor nodig. Je kunt dan de alchemistische omslag in bewustzijn maken: “Ik leef in een vriendelijk universum. Ik leef in het Moederrijk en het Moederrijk zal mij niet schaden, wanneer ik op een gepaste manier voorzichtig ben. Het is mogelijk dat ik bepaalde dingen inneem die andere mensen zouden kunnen schaden, maar ik hoef mij daar niet overdreven bezorgd over te maken, omdat mijn lichaam dat kan transformeren.”

Dan kom je in een gemoedstoestand die niet op angst wordt gestoeld, niet op twijfel wordt gebaseerd, maar je krijgt een gemoedstoestand waarin jij in een vriendelijk universum woont. Je gaat met de Rivier van Leven mee en je zorgt er in feite voor dat je van het leven geniet. Je kunt zelfs zover komen dat je begint te evalueren – wanneer je een bepaald dieet tegenkomt of een bepaald idee over of je iets wel of niet moet eten – je kunt je op je hart afstemmen, je kunt je op mijn Wezen afstemmen en mij eenvoudig vragen: “Moeder Maria, zal dit verschil maken of niet?” Als jij bent afgestemd, weet je dat jij in jouw hartchakra het gevoel krijgt dat jij je beter voelt als het wel verschil uitmaakt. Als dat niet zo is, zul je een zinkend gevoel in jouw hartchakra voelen. Als iets implementeren voor jou geen verschil uitmaakt, waarom zou jij je er dan druk over maken?

Je kunt ook op het punt komen dat jij je zo op je lichaam afgestemd voelt dat je geen streng schema in je dagelijkse denkgeest hoeft te hebben over wat jij wel of niet zou moeten eten. Je stemt je gewoon af: “Wat wil mijn lichaam eten?” Je weet misschien wel dat veel vrouwen die enige tijd zwanger zijn, hevig naar bepaald voedsel verlangen. Nu, in sommige gevallen kan dit een lager soort verlangen zijn, maar in de meeste gevallen komt het omdat de vrouw is afgestemd op de ziel die binnenkomt. De ziel heeft de vibratie van een bepaald type voedsel nodig om zich meer in het fysieke octaaf te kunnen integreren en datzelfde gebeurt steeds opnieuw. Er kan een periode zijn dat jij je er om een of andere reden niet perse van bewust bent dat jouw lichaam bepaald voedsel nodig heeft om in een bepaalde fase terecht te komen.

Je begrijpt ook wel mijn geliefden, dat oud worden in werkelijkheid wordt veroorzaakt doordat het lichaam niet het natuurlijke proces volgt. Wij hebben gezegd dat het natuurlijke proces voor jouw geest, voor je ziel, in het ideale geval het verhogen van je bewustzijn is gedurende jouw hele leven. De natuurlijke staat van jouw lichaam is dat jouw lichaam voortdurend wordt getransformeerd naar een steeds hogere staat. In een ideale wereld, waar wij nu ver vanaf zijn, maar in een ideale wereld zou je lichaam helemaal niet verouderen. Het zou ook niet perse jonger worden, maar gedurende jouw hele leven op een positieve manier getransformeerd worden, op één lijn met het verhogen van jouw bewustzijn.

In plaats daarvan zijn jullie allemaal gaan geloven in de illusie die de gevallen wezens hebben geschapen dat je lichaam moet verouderen en sterven door ziekte of ouderdom. Heel vaak zijn jullie je er eigenlijk niet van bewust dat jullie lichaam niet een vaste entiteit is die alleen maar kan verslechteren, maar in werkelijkheid een proces is dat de hele tijd kan groeien. Het gaat door bepaalde fases heen en in sommige fases heb je een bepaald soort voedsel nodig of een bepaald dieet. Geef het dus aan jouw lichaam in plaats van die geneigdheid van je lichaam met je geest te verwerpen. Je kunt ook zover komen dat je toegeeft dat jij soms het gevoel hebt dat jij bepaald voedsel moet eten, om een reden die je niet hoeft te analyseren, en dan eet je dat. Het geeft je plezier. Iets waar je van geniet, schaadt maar zelden jouw lichaam, tenzij het een giftige substantie bevat waar jij je niet van bewust bent. Wij moedigen je aan om je manier van eten op een minder rigide manier, meer intuïtieve manier, te benaderen. Heel veel mensen hebben een intellectuele, analytische benadering van eten. Wanneer jij je bewustzijn verhoogt, kun je een intuïtieve benadering van eten krijgen en wij weten dat je daartoe in staat bent als je de hulpmiddelen en de leringen gebruikt die wij jullie hebben gegeven.