De waarheid over de vijfde dimensie

Vraag: Sommige new ageleringen hebben het over de vijfde dimensie of een stad onder de grond, maar ik zie geen lering van de geascendeerde meesters die daarover gaat. Ik wil graag weten of dit klopt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus bij een conferentie in Nederland, 2016:

Wij onderrichten niets over de vijfde dimensie omdat het gewoon door wezens in het mentale rijk is bedacht. Het is niet zo dat de aarde op een bepaald moment naar de vijfde dimensie zal gaan. Het is gewoon niet de waarheid. Het is een droom die de gevallen wezens hebben geschapen om jouw aandacht af te leiden naar een of ander onrealistisch spel.

Nu nogmaals, zoals wij hebben gezegd, moeten jullie allemaal verschillende ervaringen meemaken om vooruitgang op het pad te boeken. Wij veroordelen niemand omdat iemand een bepaalde lering aanhangt. Er was een reden waarom dat moest en dat kan zijn dat jij bijvoorbeeld je onderscheidingsvermogen moest verbeteren. Het feit dat jij de lering hebt bestudeerd en bent overgestapt op een lering van de geascendeerde meesters, toont aan dat jij je onderscheidingsvermogen hebt verbeterd.

Zoals Maitreya in zijn boek uitlegt, zijn er bepaalde plekken op aarde waar het fysieke rijk en het emotionele rijk of zelfs het mentale rijk elkaar bijna overlappen. Er zijn geen plekken waar een verborgen stad onder de grond is, die bestaat simpelweg niet. Maar er zijn wel plekken waar het voor sommige mensen gemakkelijker is om zich af te stemmen op het emotionele of zelfs het mentale rijk en dus kunnen zij dat ervaren als een verborgen stad onder de grond. Het is niet letterlijk onder de grond, mijn geliefden, het is een ander vibratiespectrum. Ik zeg niet dat het een andere dimensie is, omdat ik dit niet wil verwarren met het idee van een vijfde dimensie, die simpelweg niet realistisch is.

De aarde heeft vier dimensies, de drie ruimtelijke dimensies en tijd. Wat is een vijfde dimensie, waarom heb je die nodig? Het is een kwestie van je bewustzijn verhogen, maar dan is er nog steeds het materiële universum dat wordt gedefinieerd door de ruimtelijke dimensies en tijd, in ieder geval nog heel lang in de toekomst. Er zal natuurlijk wel een tijd komen waarin de tijd zal veranderen, omdat het bewustzijn is veranderd en je tijd niet meer als een lineair fenomeen beschouwt, maar als een andere dimensie die je meerdere richtingen kunt laten opgaan.