Goddelijke aanwijzingen en de creatieve stroom

Vraag: Geliefde meesters, het is verbazingwekkend dat ik hier op het juiste moment in de juiste tijd ben. Ik begrijp heel veel dingen die jullie hebben gezegd en mijn vraag is: “Wat kan ik nog meer doen?”

Kim: In het algemeen wil ik zeggen dat de meesters geen persoonlijke boodschappen door mij geven, dus je krijgt een antwoord dat ook voor andere mensen geldt en iedereen kan doen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain bij een conferentie in Nederland, 2016:

Je kunt altijd meer doen. Dit kan je een bewustzijnsstaat geven waarin je nooit gelooft dat jij genoeg doet en dat vraag ik, of niemand van ons, van jou. Wij vragen jou om naar je persoonlijke achtergrond, je persoonlijke ervaringen, te kijken en je dan te realiseren dat jij die ervaringen in jouw leven hebt gekregen om een bepaalde reden. Een aantal van die ervaringen waren alleen maar de uitwerking van je karma of iets wat jij moest inzien over jouw eigen psychologische problemen. De overgrote meerderheid van degenen onder jullie die spirituele studenten zijn, hebben de meeste van jullie die ervaringen in je leven ook gekregen omdat er een component in aanwezig is om die ervaring te gebruiken om anderen te helpen.

Je kunt je eigen persoonlijke ervaring uitbouwen, je kunt die op veel verschillende manieren gebruiken. Door een boek te schrijven, door ze in je werk te gebruiken, als je met andere mensen praat, in je familie, maar je kunt jouw eigen ervaringen op dat moment gebruiken. Je moet beseffen dat wat je ook hebt meegemaakt, wat je ook bestudeerd hebt, wat je ook geleerd hebt, altijd genoeg is om te gebruiken om anderen te helpen en door anderen te helpen doe je meer.

Je hoeft niet te kijken: “Wat ik nu doe, is dat genoeg, zou ik meer kunnen doen?” Wat je nu doet, wie jij nu bent, is voldoende om anderen te helpen en door anderen te helpen, schep je meer. Dan weet je later hoe je andere dingen moet doen en dan komt je leven in een stroom die jou, in plaats van je zorgen te maken over: “Doe ik wel het juiste, doe ik het wel goed genoeg?”, van het ene naar het andere brengt, moeiteloos zonder je ooit druk te maken over of je een fout maakt, zonder ooit te evalueren: “Is het goed genoeg of niet goed genoeg?” Je glijdt van de ene situatie naar de andere en je bekijkt altijd: “Hoe kan ik, in het licht van wie ik ben, wat mijn ervaringen zijn, anderen helpen?”

Wanneer je bepaalde expertise en ervaring hebt op een bepaald gebied, spreekt het vanzelf dat je die ervaring gebruikt. Je kunt op een punt in jouw leven komen dat jij beseft dat je een andere richting moet inslaan. Omdat het gebied waarin jij zat, jou niet echt mensen laat helpen op de manier waarop jij je geroepen voelt om te helpen. Dit is eigenlijk geen kwestie van een aanwijzing in de buitenwereld krijgen, dit is een kwestie van innerlijke leiding, omdat jij naar binnen gaat en iets van binnenuit weet.

Ik kan je wel vertellen, mijn geliefden, dat het heel gewoon is dat spirituele studenten willen dat wij hen een soort leiding geven. Jullie kunnen allemaal van onze leiding profiteren, maar je zou er eigenlijk geen voordeel van hebben als je leiding zou komen uit een externe bron, omdat jullie allemaal capabel zijn om die leiding van binnenuit te krijgen door middel van  je intuïtie.

Laat ik het nogmaals zeggen: Wanneer jij oprecht een spirituele student bent, wanneer je bereid bent aan jouw eigen psychologische problemen te werken, dan ben je nu juist op het punt waarop je in staat bent om onze leiding te ontvangen over wat de volgende stap moet zijn. Wij geven niet iedereen volledige helderheid over wat uiteindelijk de bedoeling is dat zij met hun leven doen, of het volledige zicht op wat zij de rest van hun leven zullen doen. Wij werken door mensen aanwijzingen te geven: “Wat is de volgende stap?” Wanneer je die neemt, krijg jij daarna de volgende aanwijzing  die je een stap verder brengt. Zo werkt Goddelijke leiding, het is geen kwestie van het helemaal helder hebben van tevoren.