Je openstellen voor Goddelijke Genade

Geascendeerde meester Moeder Maria, 7 december 2015

Ik ben de geascendeerde meester Moeder Maria en ik bekleed het ambt van Goddelijke Moeder voor planeet aarde. Een deel van mijn ambt bestaat tot mijn vreugde uit het privilege dat ik een van de bronnen van Goddelijke Genade ben. Ik zal je een definitie geven van Goddelijke Genade. Het is een stroom van spirituele energie die uit zo’n hoge vibratie bestaat dat ze fysieke omstandigheden kan veranderen.

Uit de wetenschap weet je natuurlijk dat alles uit energie bestaat. In iedere situatie zijn er bepaalde sporen die door de energie worden gedefinieerd (of het karma, zoals sommigen het noemen) van de mensen die erbij betrokken zijn. Het kan voor de buitenwereld lijken dat een situatie, of het leven van iemand, op een bepaald spoor vastzit en dat er geen fysieke omstandigheid, geen fysiek middel of geen voorwaarde bestaat waardoor er iets kan veranderen. Dit kan vanuit menselijk standpunt bekeken juist zijn, maar zoals je ziet, wordt alles van energie gemaakt en kan iets veranderen door een vibratie die beslist hoger is dan de materiële energie.

Veel mensen hebben door de eeuwen heen tot mij gebeden, vooral katholieken, maar ook mensen uit andere religies hebben in een bepaalde vorm tot mij gebeden. Zij hebben vaak gevraagd om mijn tussenkomst, zij hebben vaak gevraagd of er bepaalde omstandigheden mochten veranderen. In sommige gevallen is dat gebeurd en in andere niet. Dit heeft ertoe geleid dat men aan het hele concept genade ging twijfelen of men vroeg zich af waarom het wel voor sommige mensen opging en voor andere niet.

Ik wil je graag een beeld geven dat je kan helpen. Stel je voor dat een groep mensen onder een dak staat dat op een tent lijkt. Nu begint het zwaar te regenen en het doek van de tent begint door het water te zakken. Er staat een plas water boven het hoofd van die mensen. Je zou dan toch geloven dat het water er onmiddellijk doorheen zou vallen als een van die mensen gaten zou maken in het doek en hij kletsnat van het water zou worden.

Nu, het spirituele rijk lijkt op een plas Goddelijke energie die alleen maar wacht om door een opening naar het materiële rijk toe te stromen om daar de harmonie en de schoonheid te herstellen. Maar wat is die opening? Dat kan alleen maar het bewustzijn van een menselijk wezen zijn. Om je open te stellen voor Goddelijke Genade, moet jij op een bepaald niveau van jouw wezen je vrije wil gebruiken om jezelf open te stellen.

Hier hoef jij je niet altijd bewust van te zijn. Als je bereid bent om het pad naar zelfmeesterschap en zelfontdekking te bewandelen, kun jij je er bewuster van worden hoe jij je kunt openstellen voor Goddelijke Genade. Je doet dit gedeeltelijk door bewust te erkennen dat de materiële omstandigheden niet in steen zijn uitgehouwen, niet vast in de materie staan. Die kunnen worden veranderd met spirituele energie, met Goddelijke Genade. De omstandigheden in jouw leven kunnen niet veranderen, als jij je niet openstelt voor die verandering.

Nu kunnen er mensen zijn die Goddelijke Genade hebben ontvangen die zich er niet van bewust waren dat zij ervoor openstonden, maar je kunt je er eigenlijk ook voor openstellen zonder dat jij daarvan bewust bent. Tegelijkertijd kun jij ook gesloten zijn zonder je ervan bewust te zijn dat jij gesloten bent. Je kunt denken dat jij spiritueel bent, maar jij sluit je geest af voor een verandering die je door Goddelijke Genade zou kunnen ontvangen. De enige deugdelijke manier om je voor Goddelijke Genade open te stellen, is dus dat jij het pad van zelfontdekking bewandelt, zodat jij ontdekt waar jij de stroom blokkeert die altijd wacht om naar het materiële octaaf toe te stromen en die slechts wacht op een opening in jouw gedachten (geest).