Bepaalde channelers zeggen dat wij geen bescherming nodig hebben

Vraag: Meester Jezus: Ik volg de channelings van Kryon sinds het begin van de convergentie. Kryon zegt nu al enige tijd dat wij als lichtwerkers ons niet hoeven te omgeven met licht om ons te beschermen: we zijn licht. Dat was wel zo met de oude energie; we zitten nu in de nieuwe energie en wij zijn licht. Ik gebruik Aartsengel Michaëls bescherming en geef het aan al mijn andere lichtwerkers. Ik wil hier graag wat helderheid over.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

Of je nu deze of die andere lering volgt, het is altijd verstandig om je intuïtie en gezond verstand te gebruiken om alle beweringen te evalueren. In de Bijbel staat de uitspraak dat God het creatieve proces begon door het fiat te geven: “Er zij licht!” Zoals ik overal op website uitleg, wordt alles in de wereld van vorm van Gods licht gemaakt. Jij bent altijd licht geweest, wat betekent, dat jij zelfs in de zogenaamde ‘oude energie’ ook van licht werd gemaakt. Dus als je toen spirituele bescherming nodig had, waarom zou je die dan nu ineens niet meer nodig hebben?

Het belangrijke onderscheid is niet of jij uit licht werd gemaakt, maar of al het licht dat jouw vier lagere lichamen vormt binnen het spectrum van frequenties vibreert dat je tegenwoordig in de vier lagere lichamen van planeet aarde ziet. Zoals wij elders uitleggen, wordt deze planeet tegenwoordig door veel onvolmaakte energie vervuild. Als je hieraan twijfelt, kijk dan maar eens naar het nieuws. Daarom word jij, zolang jij een fysiek lichaam bezit, onvermijdelijk constant aan deze energie blootgesteld. De vraag is wat er gebeurt met die energie als die in jouw energieveld komt?

Als jij lagere energie in je vier lichamen hebt, resoneert de energie die op jou wordt gericht met de energie in jouw energieveld. De binnenkomende energie zal alle negatieve energie versterken die al in jouw veld aanwezig is, omdat het gelijke het gelijke aantrekt. Zolang jij onvolmaakte energie in jouw veld hebt, moet jij spirituele bescherming oproepen.

Het is mogelijk om door een spirituele initiatie te gaan die transfiguratie heet. Terwijl je die ondergaat, wordt jouw fysieke lichaam gezuiverd van alle onvolmaakte substanties en genetische gebreken. Jouw emotionele lichaam wordt gezuiverd van alle onvolmaakte wensen of gehechtheden. Jouw mentale lichaam wordt gezuiverd van alle onvolmaakte gedachten en overtuigingen. Jouw identiteitslichaam wordt dan gezuiverd van elk onvolmaakt identiteitsgevoel en alle onvolmaakte herinneringen. Wanneer dat gebeurt, zit er geen onvolmaakte energie meer in jouw vier lagere lichamen. Je voldoet dan aan de uitspraak dat de prins van deze wereld niets bij jou vindt als hij komt. Met andere woorden, wanneer jij wordt blootgesteld aan de onvolmaakte energie op de wereld, resoneert niets in jouw energieveld meer met die energie. In zekere zin ben je dan transparant geworden voor de energie op deze wereld en gaan die gewoon door jou heen. Deze transparantie is de allerbeste vorm van spirituele bescherming.

Maar ik kan je ervan verzekeren dat maar heel weinig mensen op deze planeet door die initiatie van de transfiguratie heen zijn gekomen. Daarom is het voor alle spirituele zoekers verstandig om bescherming op te roepen en dit blijft zo in de afzienbare toekomst. Vanzelfsprekend hoop ik dat de aarde op den duur zo zuiver wordt dat het niet meer nodig is om spirituele bescherming op te roepen. Maar ik kan je wel zeggen dat dit waarschijnlijk niet in de afzienbare toekomst zo is.

Het is juist dat bepaalde gebeurtenissen een signaal zijn van een nieuwe spirituele cyclus of een nieuwe spirituele cyclus op gang brengen die alle mensen op planeet aarde beïnvloedt. Desondanks beïnvloeden dergelijke gebeurtenissen alle mensen niet evenveel. Wij zijn nu het Aquariustijdperk ingegaan en dat maakt het de mensen gemakkelijker om met het spirituele rijk te communiceren. Maar dit garandeert niet dat alle mensen, zelfs niet alle lichtwerkers, automatisch die omgang kunnen krijgen. Iedereen bepaalt zelf of hij zich daarvoor openstelt en een zuivere communicatielijn onderhoudt. In de huidige situatie op planeet aarde is er zo veel onvolmaakte energie dat je ijverig spirituele bescherming moet oproepen om nauwkeurig spirituele omgang met de geascendeerde meesters te krijgen. Als je die spirituele bescherming niet oproept, communiceer je waarschijnlijk alleen met wezens in de lagere rijken.

Laat ik een aanbeveling doen. Luister niet naar wat ik zeg. Luister niet naar wat Kryon zegt of welke andere gechannelde boodschap ook. In plaats daarvan probeer je iets uit en luister je naar wat je Christuszelf tegen jou zegt. Besluit oprecht een poosje spirituele bescherming op te roepen. Ik zou serieuze lichtwerkers willen aanbevelen om 33 dagen lang elke dag de rozenkrans van Aartsengel Michaël op te zeggen. Een gevoelig persoon voelt vanaf het allereerste begin al enig effect. Maar na een periode van 33 dagen, zou je in staat moeten zijn om te zeggen of het oproepen van spirituele bescherming een positief effect heeft gehad. Als dat zo is, waarom zou je dan niet bescherming blijven oproepen?

Ik denk dat de meeste mensen al duidelijk na 33 dagen een positief effect ervaren, hoewel sommige mensen er weken of zelfs maanden over doen om een belangrijke doorbraak te ervaren als zij spirituele bescherming oproepen. Dus probeer het uit en zie welk verschil het in jouw leven maakt.

Laat ik ook nog zeggen dat zowel de rozenkrans van Aartsengel Michaël als de invocaties van Moeder Maria niet alleen ontworpen zijn voor jouw eigen nut. Ze hebben een belangrijk effect op de planeet als geheel, waaronder jouw collega-lichtwerkers. Met andere woorden, zelfs als je denkt dat jij geen spirituele bescherming nodig hebt, is er nog steeds een goede reden om de rozenkransen en decreten te gebruiken om spirituele bescherming en zuivering voor andere mensen en de planeet als geheel op te roepen.

Tussen haakjes, Kryon is geen lid is van de geascendeerde meesters, maar verblijft in het mentale rijk.